cfbIrYm.png
Nyt esittelyvuorossa on Kaunialan Röyhkä-valmisperhe.
dKBw4XI.jpg
Röyhkien pieni ydinperhe päätti muuttaa Kaunialan Siniperään. Kaikki sopeutuivat hyvin uuteen asuinympäristöön: Jutta sai töitä paikallisesta liiketalousalan firmasta, ja Lulun koulu oli lähellä. Jouko vietti päivänsä kotosalla ja piti talon siistinä. Myös ruuanlaitto kuului miehen tehtäviin, ja perhe söikin usein yhteisen aamiaisen.
zumlSAI.jpg
Vaikka Lulu viihtyi koulussaan, halusivat hänen vanhempansa tyttärelleen vain parasta, ja päättivät hankkia tämän yksityiskouluun. Kaikki sujui suunnitelmien mukaan, ja rehtori tuli Röyhkillä viettämänsä illan päätteeksi kättelemään Joukoa ja kertoi, että Lulu tultaisi hyväksymään heidän yksityiskouluunsa. Tyttö oli kuitenkin uutisesta enemmän järkyttynyt. Hänellä oli nykyisessä koulussa paljon kavereita, eikä Lulu halunnut minkään muuttuvan.
zcc11Na.jpg
Uusi koulu erotti Lulun hänen vanhoista ystävistään, sillä nämä pitivät yksityiskoulun uniformua käyttävää Lulua ylpeänä hienostelijana, vaikka se oli kaikkea muuta mitä tyttö oikeasti oli. Rämäpäinen Lulu ei ollut uudessa koulussa luokkalaistensa mieleen, joten tyttö joutui viettämään illat yksinään leikkien leluillaan.
xo2Q3Jk.jpg
Vanhemmat eivät huomanneet Lulun ahdinkoa, sillä heidän huomionsa oli keskittynyt uuden tulokkaan ympärille. Jouko oli kiljunut onnesta Jutan kerrottua raskaudestaan, sillä mies oli aina toivonut isoa perhettä. Ovelana Jouko halusi varmistaa Jutan voinnin olevan mahdollisimman hyvä raskauden aikana. Jos Jutalle jäisi positiivinen muistikuva raskausajasta, olisi myöhemmässä vaiheessa uusien lasten hankkiminen helpompi ottaa puheeksi (kauheita juonittelijoita nämä perhetavoitteiset .-D). Jouko opetteli valmistamaan entistä hienompia ruokia, eikä Jutalla ollut valittamista.
p26JBtz.jpg
Aika kului siivillä, ja yhdeksän kuukautta kestävä raskausaika päättyi pian synnytykseen. Uusi pienokainen sai nimekseen Jenna. Reps tuo bileteini. .-D
bUqqFZm.jpg
Vaikka vanhempien huomio pyöri Jennan syntymän jälkeen enimmäkseen perheen kuopuksen ympärillä, muistivat Jutta ja Jouko Lulun syntymäpäivät. He jopa järjestivät juhlat niiden kunniaksi. Lulua ei olisi kuitenkaan voinut vähempää kiinnostaa. Vanhemmat kutsuivat paikalle vain omia kavereitaan, joita Lulu ei edes tuntenut! Kakun kynttilöiden puhalluksen jäkeen Lulu pohdiskeli synttäritoivottaan yleisön hurratessa hänelle.
"Toivon että saan alkaa elää sellaista elämää jota itse toivon, ei mitä vanhemmat haluavat", Lulu päätti ennen pituuskasvuaan.
XlvnhYs.jpg
Heti kasvunsa jälkeen Lulu riensi heittämään yksityiskoulupukunsa pois päältä. Tästä lähtien hän pukeutuisi niin kuin haluaisi, eikä käyttäisi yksityiskouluasua vapaa-ajalla, vaikka vanhemmat mielellään esittelivät lastaan hyvämaineisen koulun uniformu päällä.
"Aion alkaa opiskella lakia", Lulu tiedotti eräällä illallisella.
"Hienoa, että sinulla on suunnitelmia, mutta noin nuorella iällä on vielä vaikea tehdä lopullisia ratkaisuja tuollaisissa asioissa", Jouko selitti.
"Mikseivät vanhemmat ota minua tosissaan? Minäpä näytä heille!" Lulu päätti.
k29BINz.jpg
Päättäväisyydestään huolimatta Lulu joutui kuitenkin elämään vanhempiensa määräyksien mukaan. Suurin osa hänen illoistaan meni nuorempien sisarusten hoidossa. Alun negatiivinen asenne hommaan muuttui kuitenkin myönteisemmäksi, kun Lulu huomasi, että pikkusisarusten kanssa voi olla myös hauskaa. Jo taaperoikään ennättänyt Jenna oli yllättävän rakentavaa juttuseuraa, ja oli mielekästä seurata tytön innokasta oppimisenhalua jokaiseen asiaan.
84VJNcx.jpg
Lulun avusta tuli entistä tärkeämpää Eveliina-vauvan syntymisen jälkeen. Jouko sekosi liian stressin ja paineiden alla, eikä iso vauvamäärä ollutkaan hänestä enää kiva juttu. Jutta joutui itsensä ja vauvojen lisäksi huolehtimaan myös Joukosta, mikä oli pidemmän päälle hyvin raskasta. Terapeutti kävi tapaamassa Joukoa säännöllisin väliajoin.
yzLJPNI.jpg
Lastenhoito jäi yhä enemmän Lulun harteille, koska Jutan piti käydä töissä perheen hupenevien rahavarojen vuoksi. Vanhempien huolet siirtyivät pian Lulullekin, minkä vuoksi neiti hankki itselleen lakitöitä. Välillä, kun vanhemmilta loppuivat rahat, Lulu lainasi omia tienestejään. (Petollinen tuo Kauppa auki -lisäosa, kun simit tuhlaavat perheen varat turhiin tavaroihin shoppaillessaan toisten yrityksissä!)
w7q86cJ.jpg
Kauhukseen Jutta huomasi olevansa jo neljännen kerran raskaana, ja kertominen ailahtelevalle Joukolle hiukan ahdisti. Raskauden aikana todelliset perheen talousongelmat pahenivat entisestään, eikä ruokaan ollut enää varaa! Ei sillä, että seonnut Jouko enää päivittäin kyennyt aterioita valmistamaan. Jutta kehotti lapsia syömään itsensä ähkyiksi koulussa, jotta hänelle itselleen ruokaa kotona säilyisi. Hänhän oli sentään raskaana ja tarvitsi paljon ravintoa vauvan vuoksi!
A2htrvi.jpg
Vyötä kiristämällä selvittiin lopulta uuden vauvan, Kaisun, syntymän jälkeen. Kaisusta tuli "Lulu II", kun vanhempi sisar muotoili nuoremman hiukset samanlaiselle väännökselle kuin omansa.
"Ole sinä rohkeasti oma itsesi", Lulu kehotti. Kaksikon välille syntyi aivan erityinen tunneside.
U1iPhVK.jpg
Joukon masennusvuodet alkoivat viimein helpottaa, ja hän oli taas täyspäiväisesti mukana lastenhoidossa. Jutta kuitenkin sai välillä rajoittaa miehensä puuhia ennaltaehkäistäkseen uusia paineaaltoja ja ylikuormittumista.
oFkf2YG.jpg
Toiseksi ja kolmanneksi vanhimmat lapet Jenna ja Eveliina olivat ennättäneet kasvaa jo lapsiksi. Nuoren ikänsä vuoksi lapset eivät olleet ymmärtäneet perheen kriiseistä paljoa. He olivat eläneet uskossa, että kaikki oli hyvin. Vanhemmat olivat esittäneet heidän edessään.
aUyhYbX.jpg
Iän myötä Jennallekin oli kuitenkin valjennut asioita siitä, ettei kaikki ollut niin hyvin kuin päällepäin näytti. Jennalla oli ikävä lapsuuden huolettomuutta, eikä hän ollut valmis kohtaamaan aikuisuuden tuomia ongelmia. Jenna pakeni arkea leikkimällä urheaa palomiestä, joka ratkaisi kaikkien ongelmat.
K0vzbQw.jpg
Eveliina oli alkanut viettää enemmän aikaa juuri lapseksi kasvaneen Kaisun kanssa (Lulu II), kun Jenna oli siirtynyt yläasteelle. Eveliinan ja Kaisun ajatusmaailmat olivat kuitenkin niin erilaiset, että tyttöjen välille syntyi toisinaan sanaharkkaa. Rauhalliset sunnuntaiaamut olivat poissa, kun alakerrasta kantautui tyttöjen kiistely televisiokanavasta: Kaisu olisi halunnut katsoa prinsessaohjelmaa, mutta Eveliinaa kiinnosti enemmän toiminta-animaatio. 
lfKw4JY.jpg
Perheeseen oli siunautunut myös Rauha-tyttönen, joka kasvoi aivan hujauksessa vauvasta lapseksi! Rauha oli perinyt Jutan tummemman ihon kuin muut lapset, joten hän erottui hyvin lapsilaumasta. Myös rahatilanne oli parantunut, ja Rauha sai kauan toivomansa koiranpennun. Hauva-vauva nimettiin Atsoksi.
BKO7Zek.png
Ikä alkoi harmaannuttaa Joukoa jo 50-vuotiaana. Miehestä pystyi siis edelleen huomaamaan vaikeiden vuosien jäljet, vaikka hän nykyään olikin täysin terve. Tottumuksesta Jutta katsoi vieläkin hiukan vanhuksen perään.
okrqaG7.png
Jutan urakehitys lähti uuteen nousuun, kun lapsiluku oli täynnä, ja hän pääsi palaamaan vakituisesti töihin ilman jatkuvia äitiyslomia. Perheen rahahuolet olivat pian ohitse, kun Jutta sai ylennyksiä liiketalousuralla. Aiemman rahakriisin vaikutuksista perhe oli oppinut säästämään rahaa pahojen päivien varalle.
kdwNQ8w.png
Tiukkina raha-aikoina Jutta oli hankkinut pieniä lisätuloja myymällä rakentamiaan leluja. Tiilikkien tekeminen oli ollut todellista pakkopullaa, mutta nykyään Jutta mielellään kehitti taitojaan lelujen rakennuksen saralla. Nainen vasaroi kasaan mitä hienoimpia paloautoja ja leijoja!
GEZT6Mj.jpg
Aluksi inhoamastaan hienostoyksityiskoulusta Lulu onnistui löytämään toisen kaltaisensa kapinoijan, Daniel Veijarin, joka myös tuli suuresta perheestä. Perheen sisäisten ongelmien ratkettua myös Lululle jäi enemmän vapaa-aikaa, jonka hän käytti Danielin ja tämän Saija-siskon kanssa. Vihdoin Lulu löysi simejä, jotka kunnioittivat häntä, ja Lulu lopulta löysi sisäisen rauhan. Kolmikko lähti yhdessä opiskelemaan yliopistolle, Lulu lakia, juuri niinkuin oli suunnitellutkin.
OQsVvIs.png
Toiseksi vanhin Jenna-lapsi oli edelleen oppimishaluinen, ja hän viettikin paljon aikaa taitopistelähteiden parissa. Erityisesti hän oli hullaantunut logiikasta ja shakin pelaamisesta. Hän pelasikin itsensä kanssa mielekkäitä matseja, koska muut perheenjäsenet eivät olleet riittävän kovia vastuksia. Logiikan hallinnasta olisi myös hyötyä Jennan unelmauralla, ja jonain päivänä hän haluaa olla hullu tiedemies.
Km12ok3.png
Eveliinaa opiskelut eivät voineet kiinnostaa vähääkään. Hän halusi yliopistoon ainoastaan sen vuoksi, että hän pääsisi tapaamaan uusia simejä, erityisesti miehiä. Eveliina aikoi pelehtiä elämänsä aikana 20 eri miehen kanssa ja kasvattaisi näin statustaan. Suunnitelmat hän aloitti jo teininä tutustumalla moneen aikuiseen mieheen.
IPYCag6.png
Kaisu ja Rauha olivat ainoat lapsi-ikäiset, minkä vuoksi he leikkivät yhdessä nukeilla ja muilla härpäkkeillä. Yksin leikkiminen oli nimittäin tylsää ja vähemmän kehittävää kuin yhdessäleikki. Tyttöjen vastuulla oli myös Atso-koiran kouluttaminen.
tfqPsJJ.png
Monien feminiinisten miesten vähemmistövuosien jälkeen sukupuolijakauma tasottui hieman, kun pieni Maunu syntyi tuomaan maskuliinisuutta perheeseen. Poika oli kivaa vaihtelua tyttölasten joukkoon.
 
Ylimääräisiä kuvia:
rhY4U2M.jpg
7v75Guf.jpg

Kylläpäs minulla kesti tämän kanssa! Aloittelin perhe-esittelyä jo syyslomalla, ja sain sen vasta nyt valmiiksi. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Mitä sinun Röyhkilläsi tapahtui?