Päivän joululaulu: Saukki ja pikkuoravat - Pikkuoravien joululaulu
http://www.youtube.com/watch?v=fP5eEhqI9A4

"Taas tuli ihan sikana läksyy" "Tää aine on ihan vammasta. Miksi tällasta pitää opetella?" "Se ihminen on kyllä ihan läpimätä" "Mä vihaan elämää!" SEIS. Nyt riittää negatiivisista asioista vatvominen, ja aloitetaan positiivinen joulukuu!

Tunnistan itseni pelottavan usein ylläolevista lausahduksista. Suomalaisilla asiat tuntuvat olevan aina todella huonosti, ja tutkimusten mukaan joka viides meistä sairastuu masennukseen elämänsä aikana. Miksi ihmeessä? Meillä on ruokaa, mahdollisuus opiskella ja saada tukea valtiolta elämän vaikeissa tilanteissa. Moni ihminen olisi onnellinen, jos saisi edes päivän ajaksi samat etuoikeudet.

Vaikka sinulla olisi taipumusta äryisyyteen tai valittamiseen, kaikkea ei ole vielä hukkaan heitetty. Ihminen pystyy itse muuttamaan ajattelutapojaan positiivisemmiksi, ja hänen oma toimintansa muuttaa elämää iloisemmaksi. Joulukuu on täydellinen aika aloittaa projekti tyytyväistä elämää kohti!

3kA47qx.png

Ennen joulua tontut juoksevat ikkunalta ikkunalle seuratakseen ihmisten käyttäytymistä. Kiltit saavat lahjaksi toivomiaan lahjoja, ja ilkeille annetaan risuja. Kun rupeaa miettimään, juuri positiivinen käyttäytyminen saa aikaan hyviä seurauksia ja negatiivinen huonoja. Jokainen viihtyy varmaan ennemmin iloisen ja innostavan ihmisen kanssa kuin ilkeän ja valittavan. Oma positiivinen energia innostaa myös muita ihmisiä ja saa heidät iloisiksi. Uskallan väittää, että juuri positiivisesti ajattelevat ovat niitä kilttejä ja mukavia ihmisiä, joille Joulupukki mielellään antaa kivat lahjat.

Annan sinulle haasteen: Ole positiivinen ainakin jouluun asti. Kokeile, yritä edes. 24 päivää kuluu yllättävän nopeasti, ja jos positiivisuus ei nappaa, voit aina palata joulun jälkeen tutuille toimintatavoille. Tulet vain huomaamaan joulunodotuksen aikana, ettet enää halua palata entiselle tavoille, sillä iloisena on paljon mukavampi olla kuin valittavana. Kun luopuu negatiivisista tunteista, on itsekin onnellisempi.

En kiellä, etteikö elämä joskus voisi tuntua pahalta ja kurjalta, ja negatiivisuudesta on hankala opetella pois, kun sen tavan on kerran oppinut. Aluksi se vaatii tietoista ponnistelua, mutta jos yrittää tarpeeksi, lopulta positiivisuus sulautuu omaan luonteeseen. Näin ajatteli antiikin filosofi Aristoteleskin. On monta tapaa löytää positiivinen elämänasenne:

  • Muuta ajattelutapaa. Positiivinen ajattelu saa aikaan positiivisen tunteen.
  • Auta muita. En tunne ihmistä, kuka ei tulisi iloiseksi toisten auttamisesta.
  • Anna aikaa itsellesi ja opettele tuntemaan itsesi. Tee kiireen keskellä kivoja asioita, joista tulet onnelliseksi.
  • Etsi tietoisesti asioiden hyviä puolia ikävistäkin asioista. Suhteuta kriisit. Elämä ei kaadu niin helposti.
  • Keksi, mitä hyvää seuraavassa päivässä on, niin voit nousta iloisin mielin aamulla ylös vuoteesta.

3t1vrMW.jpg

Jo aikaisemmin sanoin, etteivät opitut asenteet ja ajattelutavat muutu helpolla. Siksi en jätäkään tätä luukkua tähän, vaan annan jokaisessa luukussa "Piristyksen päivään" eli lyhenteeltään PP:n. Siinä tulen antamaan jonkin ehdotuksen, mitä iloista tai jouluista voisi tehdä.

Tämän päivän PP on: Listaa 20 asiaa, joista olet iloinen tai kiitollinen. Asioiden ei tarvitse olla suuria, pienet ilonaiheet tai itsestäänselvyydetkin riittävät.

Palaa takaisin Joulukalenteriin.

i6raC.png

M9bUg.png

RLXGr.png