Juu, eli nytten me vastaillaan niihin kysymyksiin, joita kysyttiin simssiliinistä. Eipä montaa kysymystä tullut, mutta muutama. :) Saatte kysyä edelleenkin, jos tulee mieleen jotain. Juu, ja sit noi vastauset.

1. Kumpi teistä keksi ensin sims-pelin? (Spring)
Fiku keksi simssin ensin. Hän pelasi sitä kaverinsa luona, ja innostui siitä samalla. Jonkin ajan kuluttua siitä hankittiin sitten meillekin simssi.

2. Luetteko samoja simstarinoita/LC:tä?  (Spring)
Kyllä, luemme samoja tarinoita. Kasa lukee joitain tarinoita yksikseen koulun vapaatunneilla, niitä pääset tutkailemaan Kasan blogista.

3. Kirjoitatteko siis molemmat Iloliemiä, Taikapölyä ja tätä blogia? (Spring)
Juu, me molemmat tehdään yhdessä kaikkia sivujamme.

4. Kumpi teistä keksi tehdä Iloliemet? (Spring)
Nettitarinan tekeminen oli Kasan idea. Teimme aluksi paria tarinaa kaverillemme, ja lähetimme sitä sähköpostilla hänelle. Sitten tarinat oli meidän mielestä niin hyviä (xD) että aloimme miettiä, voisiko joku tarinamme menestyä netissäkin. Ja niin sitten onnistuttiin perustamaan blogi, ja saatin Iloliemet alulle.

5. Kumpi teistä sitten esim. ilmoittelee osista, vai teettekö sen molemmat? (Spring)
Kasa tekee sen yleensä, mutta kyllä Fikukin sen voi tehdä, jos Kasa ei ole paikalla. Mutta yleensä Kasa kirjoittelee kaikki kommentit ja sellaiset muut jutut. Fiku kuitenkin korjaa niistä virheet ennen lähettämistä, sillä Kasalle sattuu usein virheitä... Ja kyllä Fikukin yhtä lailla kommentteja kirjoittaa, hiukan vähemmän vain.

6. Miksi halusitte 'esiintyä' vain yhdellä nimimerkillä? (Spring)
Jaa-a, emmepä oikeastaan tiedä. Tuntui jotenkin tyhmältä, että olisimme kirjoittaneet "täällä kaks tyttöö tekee tämmöstä tarinaa...", oli helpompi vaan olla yksi henkilö. Lisäksi olemme niin samanlaisia, että meidät tavallaan voi laskea yhdeksi henkilöksi, että voi olla luontevaa laskea meidät samaksi henkilöksi. .-D Lisäksi yhdellä koneella on vaikea olla kaksi henkilöä, ja olisi vaikea tasapuolisesti saada näkymään kummankin juttuja.

7. Kun tuolla perhe-esittelyssä on perheitä, niin onko ne teidän yhteisiä vai omia? (Ciesse)
Kaikki Perhe-esittelyt-kategoriassa olevat perheet ovat yhteistä parheistämme, ellei alussa ole toisin sanottu. Meillä on kyllä omiakin perheitä, mutta pelaamme niillä niin harvoin, että niistä tuskin tulee esittelyjä. .-)

8. Riitelettekö ikinä pelaamisvuoroista? (Hunajainen)
Eipä oikeastaan. Meillä on sellainen järjestelmä, että kumpikin pelaa aina vuoron perään yhden sim-päivän, ja sitten vaihdetaan. Tarinoita kuvattaessa saattaa tulla jotain pientä kinaa, kun molemmat haluaisivat kuvata, mutta muuten pelaamme aika sovussa.

9. Jos toinen haluaisi lopettaa jollain perheellä pelaamisen/sivun, ja toinen ei, niin mitä teette silloin? (Hunajainen)
Hmm.. Paha kysymys. Ei meillä ole käynyt mielessäkään minkään sivun lopettaminen, mutta jos niin kävisi, se menisi luultavasti näin: Ensin riitelemme asiasta jonkun aikaa, ja lopulta Kasan mielipide tulee valtaan.

10. Ihan eka ladattusi? (Hunajainen)
Hehe, muistan sen hyvin. .--D Se oli Radosimssin yksi asukokonaisuus. Laitan joskus kuvan.

11. Miten tässä kävisi? Vastaa rehellisesti. (Hunajainen)
-Kuka on pannut Simssin mikroon ja sen täysille!? Kasa kiljui.
-No en mä! Turha syytellä! Fiku puolustautuu.
Kasa katsoo Fikua uhkaavasti.
-Tietty se oot sä! Mä en voi erehtyä, Kasa väittää, ja Fiku katsoo häntä murhaavasti..
...jatkoa, Kasan ja Fikun kirjoittamaa:
-Miks mä laittaisin simssin mikroon? Fiku kysyy ihmeissään.
-Sä nyt oot aina vähä-älyisempi kuin mä! Kasa ilmoittaa.
-No pottu, mä saan paljon parempia numeroita kokeista kuin sä! Nostinki monia numeroita joulutodistuksessa! Ite oot vähä-älyinen! Fiku suuttuu.
-Älä kiusaa! Kasa parkaisee.
-Mitäs täällä huudetaan? kysyy isi, joka saapui paikalle juuri.
-No heti tuut, kun Kasa huutaa. Aina lellit sitä! Fiku karjaisee.
-Fiku on ihan tyhmä, se kiusaa, Kasa kertoi, ja lähti juosten pois paikalta.
-Ite syytät mua jostain, mitä en oo ees tehny! Fiku karjuu perään.
-Mistäs te nyt taas riitelette? isi kysyy Fikulta.
-No ei mistään, Fiku tiuskaisee, ja poistuu paikalta.
Isi siirtää katseensa mikroon päin pohdiskellen:
-Kuka on laittanut simssin mikroon?

12. Kertokaa Ilolienten suunnitelusta, siis millaiseksi halusitte ne jne. Millä perusteella valitsitte sivupohjan, loitte Iinan ja kaikkea! (Hunajainen)

Hmm.. mistäs aloittaisi? .--D Ihan aluksi meillä oli suunnitelmissa vain se, että luodaan aloittaja (=Iina) ja hänelle kaveri (=Milla), ja sitten kaveri murhataan. Siinä vaiheessa ei oltu edes mitenkään mietitty, miksi kaveri murhataan, eli aika hutera pohja. .--p Siitä se sitten lähti edistymään. .--D Iinan luonnissa lähtökohtana oli, että Fiku halusi tälle vaaleimman ihon. Yhteispäätöksestämme halusimme punaisen tai blondin tukan. Lopulta päädyimme punaiseen, sillä eräs blondihiuksinen henkilö "lollotti" meitä. Tummansiniset silmät sitten pätimme, koska ne sopi hiuksiin tai jotan. .--D Meillä on aika sama maku, ja innostuimme molemmat samoista pohjista. Tietysti pohjan piti olla sopivan kokoinen, ettei kuvat pomppineet yli ym. Tuo nykyinen pohja tuli siitä, kun olimme ikuisuuden etsineet sopivaa pohjaa, ja pohjan otsikko "Lintuset" huvitti meitä, joten päädyimme siihen. .--D Sekavasti kirjoitettu, mutta ihan sama..

13. Nimimerkkienne alkuperä? (Hunajainen)
Rekisteröityessämme Vuodatukseen kysyttiin käyttäjätunnusta, ja ajattelimme, että siitä tulisi pakosti nimimerkkimme (oltiinpa tyhmiä..). Nimimerkki tuli aika hatusta vedettynä. .--D Pohdimme, että jotain Simssiin liittyvää (simssi-), ja yksi kaverimme ihminen on oikea "liini" -heppu. Hän vääntää joka paikkaan liini -päätteen (Kasaliini, Fikuliini...) joten niistä sitten rakentui simssiliini! Taisi olla Kasan keksimä. .-)

14. Mikä on mielestänne paras ja huonoin osa Iltsuissa? (Hunajainen)
Hassua, mutta meillä molemmilla on täysin samat ehdotukset kumpaankin. .-D Paras on ehdottomasti osa 40: Öinen metsäseikkailu osa 48: Menneisyyden haamut. Osassa toteutui pitkään suunnittelemamme juonenkäänne, eli tunnelma oli huipussaan osaa tehtäessä. Mielestämme osa onnistuikin ihan hyvin. .-) Taisteluposet olivat lisäksi hienoja, ja osa kokonaisuudessaan oli lavasteen tulosta. Huonoin osa on osa 2: Salaperäinen lehmä. Se vain on ihan idiootti, pöhkö, sekava ja kaikin puolin epäonnistunut kirjoitusvirheineen. Hävettääkin, miten joskus olen voinut olla niin huono tekemään osia! ,-D

15. Eräänä kauniina päivänä olette menossa pelaamaan jollain tarinaperheellänne, kun se ei yhtäkkiä vain lataa sinne. Ruutuun leimahtaa teksti "Tämä perhe on poistettu K1 aiheisen sisällön vuoksi. Korvaukseksi saatte perhe Pottupään" Ja perhe Pottupäässä olisi vain yksi, hirveän näköinen simi, jonka nimi olisi Kaali. Mitä tekisit?.--D (Hunajainen)
Varmaan ensiksi nauraisin pottusukunimelle. Sitten alkaisin pohtimaan, miksi ihmeessä perhe on poistunut, ja tilalle tullut jokin tuollainen. Alkaisin pohtimaan korjauksia tilanteelle, ehkä voisin luoda simit vielä takaisin, tai sitten se olisi tarinan loppu. Nyt alkoikin pelottaa, että Hunajainen hiippailee yöllä kotiimme, ja murtautuu koneellemme poistaakseen Iloliemet ja luodakseen tilalle Pottulat. .-D .-O

16. Ilolienten osat alkavata yksi kerrallaan poistua, arvaatkin kysymykseni? (Mitä teet) (Hunajainen)
Hah, minulla on melkein jokainen osa tallennettuna kuvateksteineen ja koodeineen koneelleni. Minulla on bloggeriin tallennettuna suurin osa Ilolienten osista. Hakisin loput osat Googlen välimuistista. .-D Eli vahinkoa ei tapahtuisi! Vain surkeat alkuosat menisivät, eikä se nyt kamalasti haittaisi.

17. Miten luette muiden tarinoiden osat? Vuorotellen? (Hunajainen)
Luemme osat yhtä aikaa, mahtuuhan tähän koneelle kaksi. ,--)  Jos toinen ei ole paikalla, emme siltikään lue yksinämme, vaan odotamme, että olemme kumpikin paikalla. .--)

18. Aloitatte osan kuvaamisen ja saatte otettua kolme ensimmäistä kuvaa hyvin, mutta lopun osasta painatte väärää nappia eikä kuvia tule. Huomaat ongelman vasta koko osan kuvattuasi! Osa oli todella pitkä ja sen aikana hahmosi kasvoivat ikävaiheita ja simisi saivat töissä ylennyksiä. Eli osassa tapahtui paljon etkä ottanut kuvia tärkeistä tapahtumista. Mitä tekisit? (Xaldin)
Heh, mielessä on käynyt tuo, nyt kun otamme sillä eri ohjelmalla, (en muista nimeä x-D) Gadwinilla, kuvia, kun siinä voi aika helpostikin painaa väärin/kuva ei tule/Gadwin ei toimi ollenkaan. .-p Njoo, jos peliä ei ole tallennettu (mikä on aika epätodennäköistä..) varmaan lähtisin tallentamatta, ja tulisin uudelleen kuvaamaan. Mutta todennäköisesti olisin tallentanut, joten sitten ei auttaisi muu, kuin tehdä aikahyppy. Voisin tietty kuvata jotain kohtausta uudelleen, mikäli siihen on mahdollisuuksia. Lisäksi koneeni ja minä olemme niin hitaita pelaamaan, ettei suurta vahinkoa pääsisi tapahtumaan, kun pelaan 1-2-4 simpäivää/kuvauskerta. Hätätapauksessa simit voisi luoda uudestaan vanhan ikäisinä, vaikka se olisi aika rasittavaa.

19. Mikä on isoin mokanne LC Iloliemessä, jossain osassa? Entä Taikiksissa ja Campissa? (Hunajainen)
Mitään erityisen isoa mokaa ei onneksi ole sattunut, mutta pieniä sitäkin enemmän... Iloliemessä alkuaikojen osat ovat aika säätöä kaikki, mutta 3. osan lopussa Iinan uni kohta on ihan pieleen mennyt kirjoituksen osalta. Taikapölyssä  paha moka oli se, kun vahingossa oletin Marin syntyneen, vaikka tarinassa vieä ei ollut niin tapahtunut. .-D Camp Rockissa kävi yksi tyhmä juttu. Mitchie sovitti ekassa osassa punaista paitaa, ja osan 5 kuvattuani tajusin, että olin laittanut Tessille saman asun. .---D Joko Tess köyhäilee tai Mitchiellä on sittenkin muotivaatteita. x-D

20. Miten alatte keksiä juonta? (Hunajainen)
Soveltelemme vähän kaikenlaista, ja yhdessä niistä kasaantuu juoni. Ideoita tulee mm. omista kokemuksista, kirjoista, tv-ohjelmista, elokuvista, biisien sanoista, toisten tarinoista, omasta päästä... Emme kuitenkaan matki suoraan mitään, vaan teemme omannäköisemme juonen. ,-)

21. Entä, jos joku päivä ovellenne astelisi itse Uuno Iloliemi? (Hunajainen)
Kiljuisin riemusta, sillä Uuno omistaa ominaisuuksia, joista minä miehissä pidän, kuten ok-tukka ja pinkki paita. <3

22. Entä jos onnistuisitte vahingossa poistamaan kaikki sivunne ja Word"sivut" niin että osia ei voisi enää palauttaa? (Hunajainen)
Se ei vaikuttaisi mitenkään, emme kirjoita tarinoita wordiin, vaan muistioon bloggeriin. ,--)
 

23. Mikä on huonoin ja paras lavastuksesi Iloliemissä? (Hunajainen)
Paras on Jennan seikkailu Essiä pelastamassa, ja oikeastaan mikään kunnolla suunnittelemani lavastus ei ole huono mielestäni. Toiset ovat parempia kuin toiset, mutten mitään huonoksi sanoisi. Huomaa, että nämä ovat kunnolla suunnitelluista lavastuksista, esim. alku osien "ilman aivoja" kuvattuja osia ei lasketa, koska en ollut suunnitellut niihin mitään valmiiksi.

 

24. Kysyisin, että mitä aikakausi/teema vaithetoja mietitte Taikkiksiin fantasianykyajan lisäksi? (Hunajainen)

Ei ollut muita. .-D

25. Alatte pelaamaan Iloliemiä ja pelin yläkulmaan aukeaa viesti: Xaldin on kuollut tällä tontilla ja hänen haamunsa jää kummittelemaan tänne. Sen jälkeen Xaldin haamu ilmestyy yöllä Uunon ja Petran huoneeseen ja heille jää muisto: Eräs lukijoistamme palasi kummittelemaan .--D Mitä tekisit? (Xaldin)
Kummastelisin varmaan alkuun asiaa, minkä jälkeen aloittaisin melkoiset tarkkailut, kuuluuko sinusta mitään koneella (mese, cboksit). Jos sinusta ei olisi enää mitään merkkiä, olisin varmaan: "Hyi, tapoin lukijani!" Olisi varmaan jännä nähdä sinut haamuna, siis ulkonäöllisesti. .---D 

26. Puhuit joskus O´Boyden kommenteissa tehneesi kummitustarinan, jossa oli Petra, Essi, Lilja, Maija, Ansku ja Julsku. Voisitko vähän kertoa millainen se oli? (Juonta vähän yms) .-) (Hunajainen)
En taida alkaa kirjoittamaan, nimittäin aion kirjoittaa sen tarinan Simsseilyihin luettavaksi joskus. .-)

27. Jos pelaisitte simssiä ja yläättäin tulisi sellainen lappu kuin: valitettavasti joudutte sims maahan koska tietsikkanne sekosi. yrittäkää uudelleen kun synnytte uudelleen. ELI... Mitä tekisitte silloin? xD (Kafrie)
En kyllä haluaisi pikselimaahan, ei kyllä paljon tilannetta auttaisi. .-D Kai pitäisi jäädä odottamaan syntymää. Varmaan pelottaisi, harmittaisi ja jotain. .--D Vaikea kysymys, tuskin siinä paljoa ehtisi ajattelemaan.

28. Miten tässä kävisi?? .-) (Dili)
Kasa on menossa pelaamaan Iloliemiä ja huomaa Ilolienten hävinneen .-(
-Fiku! Sä AIVOTON TÖRPPÖ! Mitä sä oot tehnyt Iloliemille! Kasa syyttää muitta mutkitta.
Fiku rynnistää paikalle.
-Miten niin mä? SÄ se olit! Fiku sanoo silmät ison lautasen kokoisena
-No totta kai se oot sä! Kasa syyttää.
Fiku purskahtaa itkuun
-En se *nyyh* mä *yää* Ollut!
Kasa sanoo: -No olitpa.

-Et sä voi noin vain syyttää mua, mä en oo ees pelannu yksin simssiä. Sä oot! Fiku karjaisi.
-No mä oon pelannu vaan Outolaaksossa, enkä Leutolaaksossa, Kasa huomautti.
-Se oli varmaan isi, Fiku veikkasi.
-Niin, ja korvaukseksi tästä kaikesta se saa ostaa meille uuden koneen! Kasa keksi.
-Joo, vähänkö hyvä idea! Sä keksit aina kaikki hyvät ideat! Fiku kehui.
Kasa taputti itseään olalle.
-No lol! Fiku huudahti, sillä häntä ärsyttää Kasan olalletaputtelu, jota tapahtuu aina, kun Fiku kehuu Kasan kirjoituksia ym. hienoa.

29. Tuleeko muile tuommoinen Canon mainos?? (Dili)
Tuli jossain vaiheessa, mutta onneksi ei enää. .-)

30. Jos toinen teistä tahtoisi lopettaa sims-juttujen kirjoittamisen, mutta sanoisi, että toinen saisi jatkaa kirjoittamista yksin, mitä tekisitte? Jatkaisitteko yksin? (Tuuli)

Toinen meistä ei missään nimessä pystyisi jatkamaan yhteistä tarinaamme yksin. Todennäköisesti kaikki sivuni loppuisivat, ja se, joka halusi vielä jatkaa tarinaa, ryhtyisi ns. soolo-uralle ja tekisi oman sivun. .-D

31. On mahtava päivä. Ei läksyjä eikä koulua ja päätätte mennä kuvaamaan Taikapölyille uutta osaa. Avaatte simssin ja jätätte sen latautumaan ja menette pelaamaan Wiitä lataus ajaksi. Fiku kuitenkin ilmoittaa menevänsä vessaan ja lähtee huoneesta. Yhtäkkiä kuuluu kiljaisu. ''Kasa sims on jo latautunut, vaikka käynnistettiin se vasta kaks minuuttia sitten!''. Kasa juoksee paikalle hämmästyneenä. Sims on lataunut ja toimii nopeasti. Katsotte hädissänne ettei vain naapurustot ole poistuneet. Löydätte Taikapölyn ja menette sinne innoissanne. Vuorossa olisi perhe Merithaimen ja kun aloitatte pelaamisen perhe on siinä tilanteessa jolloin aloititte Taikapölyt! Menette hädissänne muihin perheisiin ja huomaatte saman. Sitten kiirehditte Leutolaaksoon ja huomaatte Iloliemien olevan siinä vaiheessa jolloin aloitit Taikapölyt. Mitä sitten tapahtuisi? Siitä jatkatte .--3 (Xaldin)

Lopettaisin Iloliemet ja Taikapölyn. Iloliemen pystyisi perjaatteessa luomaan takaisin, mutta inhottaisi, kun sukupuut ja kokemukset olisivat kadonneet, ja samalla loppuisi Camp Rockin. Olen päättänyt saada Camp Rockin valmiiksi, kun olen niin lähellä loppua! Ei ole mikään vaiva luoda Iloliemiä takaisin, he ovat liian ihana perhe ja tarina. .-> Simsseilyitä pystyisin jatkamaan, vaikka jonkin osion jutut keskeytyisivätkin (esim extra luettavaa)

32. Mitä tekisitte, jos näin kävisi? 
Avaatte simssin, ja laitatte Iloliemet latautumaan. Peli latautuu puolessa minuutissa ja olette ihan ihmeissänne. Ehditte pelata viitisen minuuttia ja räpsiä pari kuvaa, kunnes ruutuun ilmestyy: "Poisto ja asennus käynnistyvät, piip piip piip..." Fiku rupeaa kiljumaan ja Kasa katsoo ruutua kauhuissaan. Parin minuutin kuluttua sims sammuu ja koneenne taustakuva etusivuineen tulee näkyviin. Siihen ilmestyy: "Sims 2 ei enää toimi missään, ja niille koneille on siirretty Sims 3 kaikkine lisäosilleen, joissa se oli. Perhe Iloliemi ja perhe Camp Rock on siirretty Sims 3:lle, muita ei voitu pelastaa. Simit ovat kopioitu näyttämään mahdollisimman samalta." Ja toden totta - päästessänne Sims 3:n avaustilaan, Iloliemet ja Camp Rock löytyvät, ja simit ovat aika saman näköisiä. Jatkaisitteko tarinoita Sims 3:lla vai lopettaisitteko? (Anonyymi)

Kyllä, jatkaisin Iloliemen kuvaamista Sims3:ssa. .-) Varmaan olisin jatkanut Camp Rockiakin, jos se olisi jäänyt kesken tai olisin voinut aloittaa Camp Rock 2. kolmosella. .-)

33. Jos nyt sattuisi jtn ja oisi PAKKO antaa iloliemi, taikapöly ja Camp Rock jonkin muun kirjoitettavaksi, kenelle antaisit kunnian kirjoittaa tarinoitanne? (Morame)

Oletan, että saan antaa joka tarinan eri henkilöille. Mutta jos ei, antaisin tarinat Xerlianille, sillä hän seuraa kaikkia noita tarinoita. Muutenkin pystyn olemaan häneen yhteydessä annon jälkeen. .-> Jos taas pitää valita eri henkilöitä, antaisin Iloliemen banssulle, sillä hän on osoittanut kiinnostusta ja kunnioitusta Iloliemiä kohtaan. Hänellä tosin ei ole Sims2-peliä, mutta sen asentaminen on järjestelykysymys tai kyllähän hän voisi jatkaa Sims3:llakin. .-) Taikapölyn antaisin Jade Essencelle, sillä hän on loistavasti mukana juonikuvioissa, ja hän on kova keksimään omia visioitaan tulevista tapahtumista. .-) Camp Rockin antaisin sellaiselle, joka on elokuvan nähnyt, ja ainakin GreenPixy olisi sellainen lukija. 

---

Kyselkää vaan lisää, näihin on kivaa vastailla. .--D <3