Päivän joululaulu: Marja Kiiskelä - Ilouutinen
http://www.youtube.com/watch?v=1JkvKrvOL5Y

PP: Lue Raamattua.

Näin jouluaaton kunniaksi päätin toteuttaa Raamatun Jeesuksen syntymä -kertomuksen. En kuitenkaan tee täyttä kopiota, vaan ns. nykyaikaisversion pienillä muutoksilla. Olen kopioinut juonen ja tekstejä Matteuksen ja Luukkaan evankeliumeista.

IQiY5Lf.jpg
Oli jouluaatto. Nuori pariskunta Maria ja Joosef viettivät rauhallista koti-iltaa sohvalla television äärellä. Oli meneillään jännittävät ajat, sillä Marian raskaus oli viimeisimmillään, ja vauva saattoi syntyä millä hetkellä hyvänsä.
"Oih, lapsivedet tulivat", Maria huomasi.
"Istu siinä vain rauhassa, niin minä haen auton", Joosef huolehti.
0mNAh90.jpg
Pian oltiin jo matkalla sairaalaan. Pariskunta eleli syrjäisellä seudulla, joten matka sairaalaan olisi pitkä. Supistuksia tuli tasaisin väliajoin, mutta muuten Marian olo oli hyvä. Joosefkin onnistui jännityksestään huolimatta hallitsemaan autoa mainosti.
hfvoMwn.jpg
Yllättäen kuitenkin outo valoilmiö sokaisi kaksikon silmät, ja Joosef menetti auton hallinnan. Hän yritti painaa jarrua, mutta selvää oli, että he olivat ajautuneet pois ajotieltä.
LS3bDeJ.jpg
Auto pamahti päin puuta. Joosef ja Maria astuivat ulos autosta.
"Oletko kunnossa?" Joosef tiedusteli.
"Olen, pitäisi vain päästä sairaalaan synnyttämään", Maria vaikeroi uuden supistuksen koittaessa. Hän otti tukea autosta.
"Mikähän se valoilmiö oli?" Joosef kummasteli.
Jktmhpc.jpg
Pian se selvisikin. Yllättäen kaksikon eteen oli ilmestynyt hohtava hahmo, ilmeisesti jokin enkeli.
"Olet tervehditty, Maria, sinä armon saanut! Herra kanssasi!" enkeli huudahti.
Nämä sanat saivat Marian hämmennyksiin. Hän ihmetteli, mitä sellainen tervehdys mahtoi merkitä, mutta enkeli jatkoi:
YHqs9b2.jpg
"Älä pelkää, Maria, Jumala on suonut sinulle armonsa. Sinä synnytät pojan, ja sinä annat hänelle nimeksi Jeesus. Hän on oleva suuri, häntä kutsutaan Korkeimman Pojaksi, ja Herran Jumala antaa hänelle hänen isänsä Daavidin valtaistuimen. Hän hallitsee Jaakobin sukua ikuisesti, hänen kuninkuudellaan ei ole loppua."
60Aj77x.jpg
"Miten se on mahdollista?" Maria kysyi enkeliltä.
"Pyhä Henki tulee sinun yllesi, Korkeimman voima peittää sinut varjollaan. Siksi myös lapsi, joka syntyy, on pyhä, ja häntä kutsutaan Jumalan Pojaksi", enkeli selvensi.
Z2jl9HL.jpg
"Minä olen Herran palvelijatar. Tapahtukoon minulle niin kuin sanoit", Maria sopeutui kohtaloonsa. Ajatella, että juuri hänet oli valittu tällaiseen tehtävään!
"Mitä? Ootsä pettänyt mua Jumalan kanssa?!" Joosef kimpaantui. Hän oli elänyt siinä uskossa, että tuleva poika olisi hänen!
CbDapHu.jpg
Enkeli osasi aavistaa väärinkäsityksen mahdollisuuden ja riensi rauhoittelemaan Joosefia.
"Joosef, älä jätä Mariaa. Se, mikä hänessä on siinnyt, on lähtöisin Pyhästä Hengestä. Hän synnyttää pojan, ja sinun tulee antaa pojalle nimeksi Jeesus, sillä hän pelastaa kansansa sen synneistä", enkeli selvensi.
NkPlFbz.jpg
Maria kuitenkin oli omissa maailmoissaan, eikä hän meinannut ymmärtää ympärillä tapahtuvia asioita.
"Minun sieluni ylistää Herran suuruutta, minun henkeni riemuitsee Jumalasta, Vapahtajastani, sillä hän on luonut katseensa vähäiseen palvelijaansa. Tästedes kaikki sukupolvet ylistävät minua autuaaksi, sillä Voimallinen on tehnyt minulle suuria tekoja", Maria innostui.
nGS2vAt.jpg
Enkelin hälvettyä todellisuus palasi jälleen.
"Auto ei kyllä enää toimi. Emme pääse sairaalaan. Paras mennä synnyttämään vauva tuohon viereiseen latoon. Täällä kun ei ole mitään asutusta lähelläkään", Joosef ratkaisi ongelman.
Maria hyväksyi ehdotuksen. Ei heillä ollut muutakaan mahdollisuutta.
4jZ75Cx.jpg
Kaikki tapahtui niin kuin enkeli oli luvannut: Poikavauva syntyi ja hänelle annettiin nimeksi Jeesus. Maria kapaloi lapsen ja asetti tämän nukkumaan pehmoisan heinäkasan päälle.
---

e1PHsyS.jpg
Samoihin aikoihin kaksi tähtitieteilijää tarkkaili öistä taivasta.
L63K2tg.jpg
Yllättäen heidän silmänsä melkein sokaisi taivaalle ilmestynyt suuri tähti.
Ug1hTSV.jpg
Tähtitieteilijät keskustelivat:
"Mitä tämä merkitsee?"
"En tiedä, mutta meidän täytyy lähteä ylistämään tämän valoilmiön aiheuttajaa ja osoittaa hänelle kunnioitustamme"
dRZuAL5.jpg
Tähtitieteilijät tilasivat taksin ja kehottivat kuljettajaa seuraamaan tähteä. Vaikka taksikuski ei kovin usein saanutkaan epäselviä osoiteantoja, lähti hän matkaan.
G8KXErs.jpg
Pari heppafania vietti aikaa rakkaiden hevostensa kanssa jopa keskellä yötä.
NZk4bNz.jpg
Yllättäen Herran enkeli ilmestyi heille.
"Älkää pelätkö! Minä ilmoitann teille ilosanoman, suuren ilon koko kansalle. Tänään on teille Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja. Hän on Kristus, Herra. Tämä on merkkinä teille: te löydätte lapsen, joka makaa kapaloituna hevostallissa", enkeli selitti.
viVbQYI.jpg
"Nyt Betlehemiin! Siellä me näemme sen, mitä on tapahtunut, sen, minkä Herra meille ilmoitti", heppafanit huudahtivat ja lähtivät hevosineen matkaan.
chui6o5.jpg
He saapuivat enkelin määräämään paikkaan, ja kaikki oli aivan niin kuin heille oli ilmoitettu. He ihailivat vastasyntynyttä lasta hetken aikaa ennen kuin lähtivät levittämään ilonsanomaa eteenpäin.
F0R5rJb.jpg
Myös tähtitieteilijät olivat viimein saavuttaneet päämääränsä.
"Tähti pysähtyi tämän oven juurelle. Mennään sisään", tiedemiehet totesivat.
OgZJ0Aq.jpg
Tähtitieteilijät tulivat katsomaan lasta ja antoivat tälle paljon lahjoja. Maria ja Joosef olivat kiitollisia.

Ekstrat:
VOgCRar.jpg

GOHB83Q.jpg

TIe02hm.jpg

OJEubwG.jpg

buI3NIG.jpg

Hyvää joulua! .--)

i6raC.png

M9bUg.png

RLXGr.png