Juu, eli tässä osiossa tulee tämmöisiä vinkkejä, jotka toivottavasti tuovat peliin piristystä. :)

Musiikkiin vaihtelua:

Oletko kyllästynyt simssin musiikkeihin? Nyt neuvon, miten saat kaikki suosikki biisisi peliin, minkä jälkeen pelaaminenkin on tuplasti hauskempaa!

Huom. Nämä ohjeet ovat aika monimutkaiset, ja musiikin siirtoon on varmasti olemassa yksinkertaisempia tapoja, mutta olen nyt oppinut tämän monimutkaisen.

Tarvitset: Winrar -purkuohjelman, mp3 soittimen, sekä tietysti simssin. :D

Selitän ohjeet vaihe kerrallaan, joten toivottavasti kaikki ymmärtävät ja pysyvät mukana. Kuvia en valitettavasti ohjeisiin saa. :/

  1. Kytke mp3 -soittimesi koneeseen
  2. Avaa tiedosto, missä biisisi sijaitsevat (itse teen näin: Avaa Windows Media Player ->koske hiiren oikealla painikkeella biisi listaa -> valitse "Avaa tiedostosijainti")
  3. Kosketa haluamaasi biisiä hiiren oikealla painikkeella
  4. Valitse: Lähetä -> Pakattu kansio
  5. Kun pakattu kansio on ilmestynyt, kosketa sitä hiiren oikealla painikkeella, ja valitse "avaa"
  6. Nyt sitten toimit samalla tavalla, kuin siirtäisit ladattuja simssiin, mutta huomaa, että musiikit lisätään eripaikkaan! Eli: paina ctrl+a (=valitse kaikki) -> Extract to -> "käyttäjänimi" -> tiedostot -> EA Games -> The Sims 2 -> Music -> haluamasi kansio, mihin haluat biisit laittaa
  7. Valmista! Biisi on nyt pelissä, ja ei kun vaan lataat kaikki suosikkisi sinne nyt samantien!

Vinkkejä:

  • Omille biiseille voi tehdä oman kansion, mutta mielestäni on kätevää laittaa niitä valmis kansioihin, koska esim. yhteisötonteilla soi tiettyä musiikkia, niin biisisi voivat sitten soida sielläkin.
  • Lisää biisejä myös osto- ja rakennustilan musiikkeihin, niin voit kuunnella sisustaessasi musiikkia
  • Poista simssin valmismusiikit käytöstä, niin oma musiikkisi soi useammin (Mene pelissä: Asetukset -> ääniasetukset -> sitten kunkin musiikki tyylin kohdalta laita "pois käytöstä" asetus niihin biiseihin, mitä et tahdo pelin soittavan).
  • Stadin yhteisötonteilla soi tosi monessa paikassa klassinen, laita siis sinne biisejä. Myös poppia soi melko monella yhteisötontilla.
  • Ärsyttääkö, kun telkkarin äänet kuuluvat kovempaa kuin musiikki? Kirjoita koodi laatikkoon: floatProp tvVolume 0.0 ,niin tv:n äänet katoavat, ja kuulet musiikin paremmin. ;)
  • Pakatut kansiot voi poistaa sen jälkeen, kun olet siirtänyt biisit simssiin. Ei niistä pitäisi haittaa olla, mutta ne on tyhmän  näköisiä. :D

Oliko kivempaa pelata, kun pelissä oli uutta musiikkia? Itse ainakin sain siitä hirveän sims-innostuksen. :D Eka biisi, jonka peliini laitoin oli Backstreet boyssin If I knew then.

 

Uusia maalauksia:

Onko sinulla pelissäsi paljon luovia simejä? Hyvä, jos on, sillä nyt saat heille tekemistä.

Tarvitset: Winrar -purkuohjelman simssin ja siihen Lemmikki elämää lisärin, tai jonkun sitä uudemman lisärin tai kamasetin, koska siinä tulee maalaustelineesees vaihtoehto "maalaa oma maalaus".

  1. Hanki koneellesi kuvia kaikesta, mitä haluat simiesi maalaavan, esim. fanituksen kohteitasi. Laitat ihan vaan Googlen kuvahakuun haluamasi hakusanan, ja ala etsiä mieleisiäsi kuvia. 
  2. Kun kuvat ovat koneellasi, tee niistä pakatut kansiot, eli: Klikkaa hiiren oikealla painikkeella kuvaa -> Lähetä -> Pakattu kansio.
  3. Kun pakattu kansio on valmis, klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella, ja valitse "Avaa".
  4. Nyt sitten toimit samalla tavalla, kuin siirtäisit ladattuja simssiin, mutta huomaa, että kuvat lisätään eripaikkaan! Eli: paina ctrl+a (=valitse kaikki) -> Extract to -> "käyttäjänimi" -> tiedostot -> EA Games -> The Sims 2 -> Paintings
  5. Valmis tuli! Kuvat ovat nyt pelissä, joten vauhdilla vaan komentamaan kaikki simit maalaamaan, ja pian joka perheen seinät ovat täynnä fanituksen kohteitasi. :D

Vinkkejä:

  • Ota mielellään sellaisia kuvia, jotka muistuttavat muodoltaan simssin maalaustelineen muotoa, sillä ne asettuvat paremmin.
  • Humioi kuvien koko! 300 x 400 on aika sopiva mitta kuville. Liian pienet muuttuvat epäselviksi, ja liian suuria et pysty maalaamaan ollenkaan.
  • Näitä kuvia on mahdollista maalata vain "maalaa oma maalaus" käskyn kautta. Automaattisesti simit eivät (tietääkseni) niitä osaa tehdä.
  • Kun kuvat ovat simssissä, voit poistaa pakatut kansiot, niitä ei enää tarvita

 

Tässä nämä tältä erää, lisää tulee joskus.. Kertokaa, mitä piditte. :) Ja jos jollakin olisi ohjeet, joissa ei tarvisisi tuota Winraria, niin voit laittaa sellaist ohjeet vaikkapa sähköpostiini, osoite on: [email protected]. Ei muuta, mutta kun kaikilla ei ole Winraria, niin että heillekin saataisiin noita juttuja. :) Ja jos pelkäät, että laitan ohjeesi omiin nimiini, niin sitä en aio tehtä! Laitan näkyviin myös sen, kuka ohjeen antoi. :)