Yliopisto tuntuu olevan yksi vihatuimmista lisäosista - ja silti tosi monella on kyseinen lisäri koneelle asennettuna. Lisäri vie koneelta tilaa, ja aikoinaan olet käyttänyt rahaa sen hankkimiseen. Onko tässä järkeä? Tämän postauksen tarkoituksena on saada sinut huomaamaan, miten jännittävää ja hauskaa yliopiston läpäiseminen saattaa ollakaan!

Mietitäänpä ensiksi tapaa, jolla pelaat yliopistoajan. Kirjoittavatko simisi aina kuuliaisesti lopputyönsä, käyvät luennoilla ja kirjoittavat esseitä? Toisin sanoen, onko tarkoituksenasi saada jokaiselle simillesi paras arvosana? Saahan näinkin pelata, mutta en yhtään ihmettele, että jossain kohtaa alkaa pitkästyttämään. Joka kerta nimittäin toistuu samanlainen pänttäys. Oletko tullut ajatelleeksi, että yliopistossa voi tehdä muutakin kuin pelkästään opiskella?

aRWLLgy.png

Teinin lähdettyä kampukselle on sinulla ensi kertaa mahdollisuus tutustua simeihisi yksilöinä. Aikaisemmin he ovat olleet osa perhettä. Jos sinulla on esimerkiksi jotain suuria perheitä, saattavat yksittäiset simit hukkua massaan, kun on muitakin vahdittavia. Yliopistossa ei ole aikaa vievää koulua, ja lyhyiden luentojen ohella sinulla on aikaa puuhastella simisi kanssa!

Yliopiston piristyttämisessä ja simiin tutustumisessa on olennaista jakaa päätösvalta. Oletko huomannut, että similläsi on toiveet? Anna kerrankin rutiininomaisten opiskelukäskyjen sijasta simisi itse päättää, mitä hän haluaa tehdä. Järjestä kerrankin juhlat tai toimi muulla tavalla simisi tahdon mukaan. Kaikilla ihmisillä eikä myöskään simeillä luonnistu koulunkäynti toisinaan.

C1f3TlC.png

Jos hetkellinen toiveiden toteuttelu tuntuu liian vastuuttomalta, voit ajatella pidempää hyötyä eli simin elämäntavoitetta. Yliopisto on aivan mahdottoman tehokasta aikaa simin elämäntavoitteen toteutusaikaa. 20 hyvää ystävää löytyvät helpohkosti yliopistolta, ja aina on mahdollista opiskella taitopisteitä, joita unelmauralla tarvitaan. Ensinnäkin pääaine kannattaa valita simin elämäntavoitteen mukaan. Jos et muista, mitä taitopisteitä missäkin urassa on, voit katsoa, mitä pisteitä simin pääaineella opiskellaan eniten. Niiden joukossa on myös urapisteitä. Yliopiston käynyt sim kohoaa aikuisuudessa korkeammalle tasolle urallaan kuin opinnot sivuuttanut. Yliopiston käyneillä avautuu myös uusia mahdollisuuksia uravalintaan. Mieti, miten hauskaa olisi saada omalle perheelle haudantakain tai kasvojen kohotin.

BbpSAwq.png

Ehkä tärkein piristysruiske omalle yliopistopelaamiselle olisi kokeilla jotain uutta, mitä ei ole aikaisemmin jaksanut toteuttaa. Yliopistolla on laaja valikoima erilaisia yhteisötontteja, ja niissä kannattaa ehdottomasti käydä! Muusta simssistä poiketen yliopistoaika kuluu yhteisötonteillakin, eikä sinulle koidu "lisäpelaamista" tuntien koko ajan kuluessa lähemmäs loppukoetta. Yhteisötonteilla myös salaseuran jäsenet kulkevat virkapuvuissaan, ja heihin tutustumalla voit hankkiutua salaseuran jäseneksi! Salaseuratonteilla on joitakin toimintoja, joita ei muualla voi tehdä. Ja mitäkö? Selvitä itse!

4xGKpto.png

Osakuntatalot tuovat uudenlaista asumismuotoa, jos et ole tottunut simejäsi sellaisiin haettamaan. Hae naapurustossa oleviin valmiisiin osakuntiin tai perusta sellainen itse! Itse tykkään kovasti pelata osakuntataloilla, suosittelen lämpimästi muillekin! Osakuntataloissa uutena juhlamuotona tulee toogabileet, eikä tietenkään sovi unohtaa kisakatsomoakaan! Yliopisto-lisäristä tulee hauskoja juhlintaan liittyviä tavaroita, kuten mehumaatti ja kuplapuhallin. Osta vaihteeksi sellainen omiin juhliin!

QgQcB1b.png

Jos olet sisustajasielu, sisusta asuntoloita uudenlaisiksi, ja pelaaminen saattaa kummasti elävöityä! Jos mikään muu ei auta, laita ainakin kivaa musiikkia soimaan koneeltasi tai jostain soittimestasi. Luulisi sen piristävän ainakin pikkuisen tunnelmaa!

Tärkeää on säilyttää avoin, kokeilun haluinen asenne peliin. Ryhdy katsomaan lisäosaa positiivisesta vinkkelistä, ja lähde rohkeasti kokeilemaan eri juttuja. Vanhat pelitavat saattavat kaikesta huolimatta palautua, mutta se on luonnollista uudenlaista pelitapaa opetellessa. Sitten vaan rupeat uudestaan kokeilemaan uusia juttuja. Luultavasti jossain vaiheessa löydät oman juttusi innostaa peliäsi. "Hei, tämä on kivaa" -elämyksen tuntiessasi ala useammin toteuttamaan vastaavia toimenpiteitä. En minäkään innostuisi jokaisesta antamastani vinkistä, vaan poimin omat suosikkini peliini.

Tässä vielä jotain ideoita, kuinka voi tuoda eloa omaan yliopistopeliin. Kutsun näitä ns. haasteiksi.

  • Yliopisto-lisäristä tulee paljon erityylisiä vaatteita opiskelijoille. Luo kommuuni, ja tee kaikille yksilöllinen tyyli. Pidä simien persoonaa yllä myös pelatessasi. Värikäs sim on aina ilostuttamassa muita, laiskuri suostuttelee muut tekemään työnsä ja opiskeluhirmu tekee lopputöitä.
  • Muutata yksinäinen sim tyhjälle tontille ottamatta kertaakaan rahakoodia! Koita saada rahaa ja opiskeluvälineitä kerrytetyksi, ja lopulta saat simillesi jonkinlaisen talon rakennetuksi!
  • Hups, kuoliko joku tunarivieras? Hauskaa! Hanki käsiisi haudantakain ja maksa tahallaan liian pieni rahasumma Viikatemiehelle, niin sim muuttuu zombiksi! 
  • Hyödynnä muiden lisäosien antimia yliopiston hauskuuttamisessa. Vuodenajat tuovat vaihtelua, ja vampyyri-simin opintoja on hankalampaa ylläpitää valonarkuuden vuoksi.
  • Pelaa erilaisilla sim-määrillä. Pelaamisesta tulee haastavampaa useammalla simillä, mutta toisinaan on hauskaa seurata yhden simin elämää tiiviisti. Eri sim-määrät tuovat vaihtelua.

mSPjVEV.png

 

 

Minua henkilökohtaisesti on innostanut tv-sarja kampus Greek, jossa tulevat ilmi kaikki simssin yliopiston osaset: osakunnat, salaseurat, bileet ja toki myös opiskelu. Youtubesta löytyy jaksoja englanniksi, jos kielitaito riittää. Hakusanana "Greek season 1 episode 1" jne. Tässä linkki ekan jakson ensimmäiseen osaseen. Lisäksi Greekiä voi ostaa erilaisista nettikaupoista, googlettamalla löytyy. Itse tilasin viime kesäksi kakkoskauden cdon.comista, ja toivon kolmoskauden tulevan myyntiin. Kannattaa katsoa youtube-linkki ja jos innostut, voi kauden tilaaminen olla hyvä vaihtoehto. Tietysti vastaavia yliopisto-sarjoja on muitakin. Minä en tosin tunne, mutta ovat varmasti muutkin hyviä!

KoGgvCN.jpg


Tässä tämä sitten on. Kerrohan, innostiko puheeni yhtään ja mitä asiaa haluaisit toteuttaa omassa pelissäsi. Jos sinulla on jotain muita innostuskonsteja yliopistoon, niin kerrohan ihmeessä. .-) Onko teillä muuten jotain muita inhokkilisäreitä, jotka tekevät pelaamisesta tylsää? Voisin oman lisäosavarastoni mukaan koittaa puolustaa jotakin muuta lisäriä myös. .-)