Päivän joululaulu: Jingle Bell Rock 
http://www.youtube.com/watch?v=kPLGfouSM0o

PP: Leivo pipareita ja pakkaa niitä laukkuusi evääksi kouluun.

Tämän päivän tehtäväsi on rakentaa talo! "Ei taloa noin vain rakenneta" toteaisi Muumipeikko, mutta näillä ohjeilla saat varmasti aikaan jotain maukasta. ,-) Teemana on siis piparkakkutalo!

Itse en ole sellaista koskaan valmistanut, joten en osaa antaa mitään vinkkejä tai hienoja neuvoja, mutta Sunnuntai-sivustolta löysin kivoja ohjeita piparkakkuteoksia varten. Tarjolla on perinteisiä piparkakkutaloja mutta myös vähän erikoisempia rakenteluideoita, joten valitse suosikkisi tai inspiroudu omaa työtäsi varten! Ohjeissa infotaan myös välineistä ja työvaiheista, joten vedä kokkihattu päähän ja valloita keittiö! Homma on tietenkin hauskempaa isommalla porukalla, joten kutsu kaverisi tai perheenjäseniäsi mukaan puuhastelemaan!

TK00k7q.png

Miksi kannattaa nähdä vaivaa ja tehdä itse, kun voisi ostaa kaupasta valmiiksi? Itse tekeminen on paljon hauskempaa ja pääset joulumielelle! Lisäksi ihminen pitää omatekemiään ruokia usein maukkaampana, sillä hän ajattelee oman panostuksensa työhön olevan suurempi kuin muiden. Tämä on psykologisesti todistettu seikka!

Jos piparit eivät sinua innosta mutta haluaisit jotain jouluaiheista kokkailla, voit hakea inspiraatiota vaikka maikkarilta arkiaamuisin tulevista Jamie Oliverin ruokavinkeistä! Hyviä kokkailuja sitten vaan. .-)

i6raC.png

M9bUg.png

RLXGr.png