Päivän joululaulu: Andy Williams - It's the Most Wonderful Time of the Year
http://www.youtube.com/watch?v=r2hHeU2ejBM

PP: Naura! Jos mikään asia ei saa sinua nauramaan, tee edes tekonaurua.

Tässä luukussa pääsette lukemaan kertomuksen Taikapölyläisten joulunvietosta. Sitä ennen kuitenkin on kirjoitettava tarina valmiiksi, joten pääsette hommiin! Tarina on muuten valmis, mutta siitä puuttuvat adjektiivit. Adjektiivi vastaa kysymykseen "millainen", esimerkiksi: punainen, kaunis, kylmä jne. Ennen kuin jatkat luukun lukemista, kirjoita jonnekin ylös 19 adjektiivia. Keksi mahdollisimman kummallisia, hämmentäviä ja hauskoja adjektiiveja, jolloin tarinasta tulee kivempi!

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

Oletko valmis? Hienoa! Kopioi seuraavaksi alla oleva kertomus vaikka wordiin ja lisää punaisella merkattuihin kohtiin adjektiiveja siinä järjestyksessä kuin ne äsken keksit. Jos adjektiivi ei meinaa istua kunnolla lauseen jatkoksi, muuta hieman sen taivutusmuotoa, esimerkiksi:
Ville näki punainen auton. -> Ville näki punaisen auton.

No niin, tarina alkaa!

Taikapölyn (adjektiivi) väki oli päättänyt juhlistaa joulua yhdessä. Jopa jatkuvasti tosten epäonnesta nauttiva  (adjektiivi) Camilla päätti kerrankin olla pilaamatta toisten iloa, onhan sentään joulu. Paholaisnainen ei kuitenkaan itse ollut innokas osallistumaan juhliin, vaan hän sulkeutui perheensä kanssa tapansa mukaan omaan rauhaan.

Muita Camillan poissaolo ei haitannut, ennemminkin kaikki olivat huojentuneita siitä, ettei Camilla ollut paikalla. Juhlapaikaksi oli valittu (adjektiivi) kartano, jonne kaikki simit olivat saapuneet. Valitettavasti eriarvoisuus näkyi siinä, että (adjektiivi,superlatiivimuoto) tarjoilujen luokse suuntasivat taikaperheiden jäsenet, jolloin köyhemmille tavissimeille ei jäänyt kuin (adjektiivi,monikko) tähteet, eivätkä kaikki päässeet edes istumaan.

QACHkOY.png

Eemeli kulki ruokalautasensa kanssa hienostosimien pöydän ohi. Hän katseli kateellisena (adjektiivi+"n"-pääte) pöydän antimia, jolloin miehen omalla lautasella oleva  (adjektiivi) hyytelökuutio näytti (adjektiivi+lta-pääte). Kummaloiden perheen Olhi päätti kokeilla onneaan ja asteli Hannes Pilvilinnan luokse.
"Saisinko ottaa palan tuota kakkua", Olhi kysäisi  (adjektiivi+sti-pääte) . Hannes tuijotti poikaa suu auki.
"Kuinka sinä  (adjektiivi) köyhäkerjäläinen uskallat edes haaveilla moisesta!" Hannes ärähti, jolloin Olhi purskahti itkuun.
"Ei sinullakaan ole paljon varaa puhua tuollaisia, perheenne asemahan on yhä epäselvä", Hanneksen vieressä istuva  (adjektiivi) Julius huomautti (adjektiivi+sti-pääte) .
"Pilvilinnojen kohoaminen Taikapölyn johtoon on vain ajan kysymys", Hanneksen  (adjektiivi) isosisko Johanna tuhahti ja kääntyi sitten Aiméen puoleen höpöttelemään meikeistä ja muista naisten jutuista, joihin pöytäseurueen miehillä ei ollut kommentoitavaa.

xvDYlaP.png

Keskellä juhlasalia oli (adjektiivi) kuusi, jonka juurelle simit olivat saaneet tuoda lahjapaketteja. (adjektiivi+monikko) Jasmina, Aamu ja Lumiana olivat tulleet salaa tarkkailemaan paketteja.
"Tämä tuntuu (adjektiivi+lta-pääte), täällä on varmasti villasukat", Lumiana päätteli.
"Yh, en ymmärrä, miten kaikki haluavat pukea ylleen talvisin tuollaisia (adjektiivi+monikko) vaatteita. Ilmasto on parhaimmillaan tähän aikaan vuodesta", Jasmina henkäisi.
"Älä viitsi, kesä on (adjektiivi+superlatiivi) vuodenaika!", Aamu puolestaan kivahti auringonvoimien omistajana. Lumiana pyöritteli silmiään aikuisten riidalle. Vaikka hän Jääpuikkojen suvun edustaja olikin, ei hänellä ollut mitään kesää vastaan.
"Käyttäytykääpä (adjektiivi+sti-pääte) tai jäätte ilman lahjoja!" Lumiana uhkaili, jolloin aikuiset rauhoittuivat. Olisi onnetonta jäädä ilman lahjaa jouluna!

Millaisia tarinoita saitte aikaan? .-D Liittäkää kertomuksenne kommentteihin! Laitan tähän loppuun vielä oman tekeleeni:

Taikapölyn tuskallinen väki oli päättänyt juhlistaa joulua yhdessä. Jopa jatkuvasti tosten epäonnesta nauttiva kukkaisa Camilla päätti kerrankin olla pilaamatta toisten iloa, onhan sentään joulu. Paholaisnainen ei kuitenkaan itse ollut innokas osallistumaan juhliin, vaan hän sulkeutui perheensä kanssa tapansa mukaan omaan rauhaan.

Muita Camillan poissaolo ei haitannut, ennemminkin kaikki olivat huojentuneita siitä, ettei Camilla ollut paikalla. Juhlapaikaksi oli valittu kökkö kartano, jonne kaikki simit olivat saapuneet. Valitettavasti eriarvoisuus näkyi siinä, että pitkäkarvaisimpien tarjoilujen luokse suuntasivat taikaperheiden jäsenet, jolloin köyhemmille tavissimeille ei jäänyt kuin limaiset tähteet, eivätkä kaikki päässeet edes istumaan.

Eemeli kulki ruokalautasensa kanssa hienostosimien pöydän ohi. Hän katseli kateellisena posettavan pöydän antimia, jolloin miehen omalla lautasella oleva lahjakas hyytelökuutio näytti kimeä-ääniseltä. Kummaloiden perheen Olhi päätti kokeilla onneaan ja asteli Hannes Pilvilinnan luokse.
"Saisinko ottaa palan tuota kakkua", Olhi kysäisi  karjahtelevasti. Hannes tuijotti poikaa suu auki.
"Kuinka sinä  röyhtäilevä köyhäkerjäläinen uskallat edes haaveilla moisesta!" Hannes ärähti, jolloin Olhi purskahti itkuun.
"Ei sinullakaan ole paljon varaa puhua tuollaisia, perheenne asemahan on yhä epäselvä", Hanneksen vieressä istuva sikaääliömäinen Julius huomautti  kuvottavasti.
"Pilvilinnojen kohoaminen Taikapölyn johtoon on vain ajan kysymys", Hanneksen kiljuva isosisko Johanna tuhahti ja kääntyi sitten Aiméen puoleen höpöttelemään meikeistä ja muista naisten jutuista, joihin pöytäseurueen miehillä ei ollut kommentoitavaa.

Keskellä juhlasalia oli  rasittava kuusi, jonka juurelle simit olivat saaneet tuoda lahjapaketteja. Herkulliset Jasmina, Aamu ja Lumiana olivat tulleet salaa tarkkailemaan paketteja.
"Tämä tuntuu piikkiseltä, täällä on varmasti villasukat", Lumiana päätteli.
"Yh, en ymmärrä, miten kaikki haluavat pukea ylleen talvisin tuollaisia pimeitä vaatteita. Ilmasto on parhaimmillaan tähän aikaan vuodesta", Jasmina henkäisi.
"Älä viitsi, kesä on  kimaltelevin vuodenaika!", Aamu puolestaan kivahti auringonvoimien omistajana. Lumiana pyöritteli silmiään aikuisten riidalle. Vaikka hän Jääpuikkojen suvun edustaja olikin, ei hänellä ollut mitään kesää vastaan.
"Käyttäytykääpä hullusti tai jäätte ilman lahjoja!" Lumiana uhkaili, jolloin aikuiset rauhoittuivat. Olisi onnetonta jäädä ilman lahjaa jouluna!

i6raC.png

M9bUg.png

RLXGr.png