Neuvon tässä nyt, miten tarinat saa Vuodatukseen, onhan niitä muitakin paikkoja, mutta kun olen itse täällä, osaan myös neuvoa siitä :D

" En osaa käyttää vuodatusta, en siis voi tehdä tarinaa." -Eemeli-

simssiliini neuvoo: En minä, eikä kukaan muukaan osaa tehdä hienoja asioita perehtymättä ensin sen käyttöön, tämä pätee niin pyöräilemisen opettelussa kuin vuodatuksen käytössäkin. Rohkeinta on vain yrittää, ja ongelman tullessa pyytää apua viisaammalta ja kokeneemmalta. Pikkuhiljaa alkaa oppimaan kaikenlaista, ja lopulta osaa kaiken tarpeellisen. Perehdy näihin ohjeisiin kohta kerrallaan, niistä muodostuu lopulta kokonaisuus.

REKISTERÖITYMIEN

  1. Eli, mene vuodatuksen etusivulle , ja paina Rekisteröidy painiketta.
  2. Täytä pyydetyt kohdat, eli: Käyttäjä tunnus, Salasana ja sen vahvistus ja sähköposti
  3. Jos haluat/jaksat, lue sivuston käyttöehdot ja rekisteriseloste. Valitettavasti alle 14 vuotiaat eivät saa luoda blogia. Mielestäni ikää ei kuitenkaa saada mistään tietoon, ellei sitä  näe jotenkin sähköpostista..
  4. Paina: rekisteröidy
  5. Sinulle lähetetään sähköpostiin aktivointiviesti. Mene sähköpostiisi, ja toimi ohjeiden mukaan

Noin helppoa se oli, nyt olet vuodatuksen käyttäjä! Vielä on kuitenkin paljon hommia, ennen kuin saat ensimmäisen osan julkaistua.

BLOGIN KUNNOSTUS

  1. Ihan ekaksi kannattaa lukea pikalinkit kohdasta löytyvät ohjeet, niin pääset vähän perille kaikista jutuista.
  2. Kun mielestäsi hallitse jutut tarpeeksi hyvin, voit aloittaa blogin luomisen! Se onnistuu painamalla luo ensimmäinen blogisi. :D Nyt sitten neuvon vähän siitä blogin teosta, käytän esimekkinä Simsseilyjä, jotta tajuatte helpommin, mitä mikäkin kohta tarkoittaa. :)
  3. Blogin nimi: Siis, se on blogin nimi. :D Eli mulla sen kohdalla on: Simssiliinin simsseilyt
  4. Blogin kuvaus: Kirjoita jokin kuvaus blogistasi. Jos et heti jaksa pohtia sitä, voit hypätä kohdan yli, sillä voit muokata tätä kohtaa myöhemminkin. Simsseilyissä se on ylin kohta tuolla sivussa, missä lukee Kirjoittaja.
  5. Blogin osoite: Tähän kirjoita blogisi osoite. Ja mulla se siis on: simssiliininsimsseilyt.vuodatus.net.
  6. Kun blogi on luotu, tulee eteesi tämä näkymä:
    Blogisi on nyt luotu! Luo ensimmäinen kirjoitus uuteen blogiisi, Hienosäädä blogin asetuksia ja Tuunaa ulkoasua
  7. Vaikka palaisit jo halusta päästä kirjoittamaan uuteen blogiisi, malta vielä hetki. Ensin kannattaa laittaa kaikki asetukset kuntoon, jotenka klikkaa sitä kohtaa!
  8. Valitse mieleisesi asetukset. Tähänkin kohtaan löytyy ihan omat ohjeet, joten jos et ymmärrä jotakin kohtaa, ohjeiden luku voi auttaa.
  9. Huomaa, että voit muuttaa useamman kohdan asetuksia: Blogin asetukset ,  Käyttäjät ja oikeudet ja Blogin kategoriat. Samassa paikassa on myös  Ohjeita, josta löytyy asetuksiin liittyviä ohjeita.
  10. Kun asetukset ovat kunnossa, on aika siirtyä blogin ulkoasun paranteluihin. Jotenka etsi kohta Ulkoasu, niin voimme aloittaa.
  11. Vuodatuksessa on muutama valmispohja, mutta ne eivät ole mitään maailman hienoinpia, joten kannattaa hommata uusi pohja. Tästä linkistä löytyy pohjien tekijöitä, joten käy ihmeessä tutkimassa niitä. Jos et löydä mieleistäsi, voit tietysti luoda pohjan itse, mutta se ei ole helppoa, ainakaan aluksi. Ohjeita sivupohjan tekoon tulee myöhemmin.
  12. Huom! Kun etsit pohjaa, ota huomioon kuvien koko, etteivät ne pompi pohjasta yli! Helpoiten se käy vain testaamalla, ja myöhemmin oppii, millaisissa pohjissa kuvat hyppäisivät yli.