Nyt vihdoin ja viimein sain tämänkin tekemisen alulle. .-) Eli kaikki, jotka eivät ole tienneet miten sims-tarinan saa laitettua nettiin, pian tiedätte!! (-, Selitän ohjeet aika yksityiskohtaisesti, jotta kaikki varmasti ymmärtäisivät, itellä ainakin tulee ongelmia, jos on vaan suunnilleen selitetty, mutta ei klikkaus klikkaukselta. ,-D

 SUUNNITTELU:

Jotta saisit hyvän tarinan aikaan, kannattaa käyttää aluksi aikaa pelkästään suunnitteluun. Itse tykkään ainakin lukea sellaisia tarinoita, joihin on sekoitettu juonta, voihan tietysti "juonetonkin" tarina olla hyvä, mutta se taas vaati kaikenlaista muuta piristystä. Kannustaisin kuitenkin kaikkia hiukan miettimään, millaista tarinaa alkaa tehdä, tai muuten loppu saattaa koitua nopeammin kuin arvaakaan.

 Ihan ensiksi suosittelen ostamaan tyhjän vihkon, jonka kanteen kirjoitat "Sims-vihkoni <3" tai jotain vastaavaa. .-D Miksikö? Tietenkin asioiden kirjaamiseen! Tarinan aloittelija ei arvaakaan, kuinka paljon erilaisia tietoja täytyy panna muistiin tarinan etenemisen kannalta! Mm. kaupunkilaisten nimet, uran vaiheet, perijäehdokkaiden kaikki tiedot tavoitteista luonteisiin. Aiotko opetella nämä kaikki asiat ulkoa? Tarinasta tulee hiukan kökkö, jos kirjoitat joka kohtaan: "sim2, jonka nimeä en muista tänään, sim3, jonka nimeä en muista tänään..." Vihko on myös hukkuvia paperipaloja kätevänpi vaihtoehto. Hanki siis vihko! Yun ja simssiliini ovat todenneet sen käteväksi vaihtoehdoksi.

 Seuraavaksi kannattaa alkaa suunnitella, mitä tarinaa sitten alkaisit tekemään. LC on yksi kestosuosikeista, mutta jos se ei tunnu omalta, on olemassa paljon kaikenlaisia muitakin haasteita, mahdollisuutena on tietenkin aloittaa myös tarina. Vaihtoehtoja on siis monia! Radosimssin foorumista löytää ainakin liudan haasteita, voit mennä tutkimaan niitä tästä linkistä. Tietenkin voit kokeilla myös minun kehittelemiä haasteitani. Haaste-valintaa kannattaa miettiä tarkkaan. Sinun täytyy jaksaa kirjoittaa tarinaa aika kauan. Kannattaa valita jokin semmoinen haaste, josta itse tykkäät ja jaksat paneutua siihen tunteella.

"Voisin aloittaa LC:een, mutta se kestää niin kauan, että kyllästyisin aivan täysin. Tuskin pääsisin edes puoleen väliin, kun tekisi jo mieli lopettaa. " -Anonyymi-

simssiliini neuvoo: Kukaan ei ole pakottanut sinua tekemään kymmenen sukupolvista LC:tä, kelpo kesto voi olla myös viisi tai kahdeksan, ihan mikä tuntuu itselle sopivalta. Jos LC tuntuu liian pitkältä, voit harkita myös jonkin toisen haasteen aloittamista. Sinun ei tarvitse mennä valmiin kaavan mukana, vaan saat muokata sitä itsellesi sopivaksi. Silloin tarinaa on kivempaa kirjoittaa ja pelata!

 Kun alat hahmottaa, mitä tarinaa alkaisit tekemään, on hyvä valita jokin aihe, jonka ympärille kaikki juonenkäänteet sitten kasaantuvat. Erilaisia aiheita ja juoni-ideoita on tusinoittain, joten kannattaa sinnikkäästi miettiä, millainen sopisi juuri sinulle ja kirjoittamaksesi. Oletko kenties innokas lavastamaan suuriakin tapahtumia, vai tekisitkö ennemmin pieniä muutoksi perheesi arkeen? Juonen ei tosiaankaan tarvitse olla suurta ja täydellisesti suunniteltua, pääasia on, että olisi jotain piristystä osia lukiessa. Erottuminen joukosta on sallittua! Jos keksit jonkin huippuidean, toteuta se, äläkä mieti, ettei kukaan muukaan ole ennen näin tehnyt, sinä voit olla ensimmäinen!  

"En ikinä keksi mitään hienoa, enkä taatusti juontakaan. Haluaisin tehdä kyllä jotain juonellista..." -Ylpe-

simssiliini neuvoo: Juonta voi olla helpompi keksiä kuin uskotkaan! Yksi kätevä kikka on napata jostain lempileffoista ja -kirjoista joitakin juonen osasia, sitten vain yhdistelee niistä ja omista pienistä ideoista ihan oman juonen. Voit myös perehtyä johonkin biisiin kuuntelemalla tarkkaan sanoitusta ja miettimällä, millaisia tunteita se kokonaisuutena herättää. Saisiko siitä juoni-idean? Samalla saisit mukavan osan lukumusiikin! Älä ota turhia paineita juonen suhteen, lukijat kestävät väliaikaisen juonettomuudenkin!

 Kannattaa kuitenkin muistaa, että tarina voi olla hyvä ilman mitään varsinaista juonta, joten ei tarvitse hätääntyä, jos päästä ei putkahda yhtäkään kelpoista juonta. Juoni voi kehittyä myös itsellään vain pelaamalla eteenpäin. Voit panostaa hauskaan ja vitsikkääseen kirjoitustyyliin, ja ottaa mukaan kaikenlaista simiesi tekemää "sählää", kuten hauskoja ilmeitä, bugittavia asentoja, yms, mikä naurattaa lukijoita.

 SIMIN LUONTI:

Mitä väliä muka, millaisen simin luot? Sillä on paljonkin väliä. Näillä pienillä vinkeillä saat simistäsi persoonallisen ja tarinaasi sopivan.

 Aluksi kannattaa palata juonisuunnitteluihin sen verran, että saa päähenkilön sopimaan itse tarinaan. Jos juoni kertoo hiljaisesta tytöstä, ei tästä voi tehdä mitään bilehilettä, se veisi kaiken uskottavuuden. Perehdy siis muistiinpanoihisi juonesta ja mieti, miltä tämä henkilö voisi olla ulkonäöltään ja luonteeltaan.

 Simin luonnissa ehkä tärkeintä on käyttää luovuutta, kaikkia kyllästyttää lukea tarinaa valmisnaamaisesta simistä, joka saa valmisnaamaisia lapsia, ja jonka suku pysyy tismalleen saman näköisenä. Älä siis mielellään luo simiäsi täysin valmiskasvoisena. Erilaiset piirteet saavat simistäsi persoonallisen, ja jännän näköisiä henkilöitä on ilo katsella.
Photobucket
Pahoittelen ylimääräisiä asioita kuvassa.
Kannattaa vain kokeilla perheenluontitilassa tai bodyshopissa (Käynnistävalikko -> EA Games -> The Sims 2 -> *uusin lisäosasi* -> Bodyshop) erilaisia pieniä vivahteita valmiskasvoihin. Ole ennakkoluuloton, ja kokeile kaikenlaista, mitä et ole ennen kokeillut "rumuuden vuoksi". Kaikesta voi saada kaunista pienillä hienosäädöillä! Bodyshopissa voit muokata monia ominaisuuksia, joita pelkässä perheenluontitilassa et pysty.

 Kiinnitä huomiota myös tarinan nimeen/ LC:si sukunimeen, sillä niiden perusteella tarinoita valitaan luettavaksi muiden linkkilistoilta. Ovela kikka on valita joko aakkosten alku- tai loppupäästä alkava kirjain ekaksi; usein linkitetään aakkosten mukaan, ja silloin alkuun ja loppuun kiinnittää eniten huomiota. Huomiota herättävät myös "mielenkiintoiset" merkit, kuten ^, ~, -, *, ´, ü, @ ym. Koneen näppäimistöstä löytyy vaikka mitä jännää. Kannattaa koittaa keksiä myös jotain hauskaa ja omaperäistä. On satamiljoonaa sivua tylsän tavallisista nimistä, nokkelat keksinnöt valitaan helpommin luettaviksi. Hyvä tapa on käyttää joitakin yhdisteitä. Lukisitko mielummin LC Rantalaa, vai LC Liejurantalaa, kumpi vaikuttaa mielenkiintoisemmalta? Kaikilla on tietysti oma maku; jokin nimi voi herättää toisessa suurtakin kiinnostusta, vaikka jonkun muun mielestä nimi olisi ihan tylsä. Olemme kaikki erilaisia, joten hyväksykäämme jokainen juuri sellaisena kuin on.

 PELAAMINEN:

 Ennen kuin ryhdyt mihinkään tositoimiin pelaamisen ja kuvaamisen suhteen, on sinun syytä tarkistaa, minkä laatuisia kuvia olet ottamassakaan. Jos koneesi ei ole maailman paras, saat silti asetuksista helposti muutettua kuvanlaatuun vaikuttavat asiat hyviksi. Kaiken ei tietenkään tarvitse olla täysin korkeimmillaan, mainitsen, mitkä asiat kannattaa laittaa parhaimmiksi laadultaan.
Valitse kohta asetukset (vastaavasti pääset sinne myös painamalla f5)
Photobucket
Valitse kohta näyttöasetukset (kuvassa vihreänä näkyvä tietokoneen näytön kuva) 
1. simien tarkkuus (-> korkeaksi)
2. grafiikan taso (-> korkeaksi)
3. heijastukset (-> päälle, ei mikään pakollinen). 
Photobucket Seuraavaksi paneudumme kamera-asetuksiin (vihreällä hehkuva kameran kuva)
1. otetun kuvan koko (-> suureksi/keskikokoiseksi, riippuu sivupohjastasi.)
2. otettujen kuvien laatu (-> korkeaksi).

Tiedän, että kuvat ovat pieniä, eikä niistä näe tekstiä kunnolla, mutta ne ovatkin tässä vain suuntaa antavina apuvälineinä, jotta suurin piirtein hahmottaisit, mistä kohtaa kyseinen asetus löytyy pelissä.

"Perjaatteessa voisin alkaa tehdä jotain sims-tarinaa. Osaan lähes kaikki tekniset hömpät, mutten kuitenkaan oikein tiedä. Tarinan tekemisessä on iso urakka, enkä välttämättä jaksaisi tehdä. " -Fallen Angel-

simssiliini neuvoo: Jos et ole varma, jaksatko ryhtyä tarinan tekemiseen, "harjoittele" ensin. Kelpoja vaihtoehtoja ovat mm. simssin valokuvakansio (pääset sinne painamalla f4), jonne voit järjestellä kuvasi helposti haluamaasi järjestykseen, ja kirjoittaa niihin kuvatekstejä - aivan kuin sims-tarinaankin, tai sitten voit tehdä tarinaa vaikka wordiin, jossa tosiaan saa tarinanteon makua! Saat kokemusta ärsyttävästä kuvien etsimisestä Storytellingistä ja järjestelemisestä, saat selville kaikki ikävät puolet, ja se varmasti helpottaa päättämään, jaksatko tehdä koko tarinaa. Kun saat ensimmäisen "harjoitteluosasi" valmiiksi, ei muuta kuin kaverit kylään vaan lukemaan luomustasi! Word-tarinat voit tietysti lähettää myös sähköpostilla kaukana asuville kavereillesi. Minä itse olen aloitellut näillä konsteilla, ja oikein hyviä ovat kirjoittamisenkin kannalta. .-)

"Ajatuskin pyörittää niinkin isoa juttua kuin sims-tarinaa netissä, kuulostaa mahdottomalta. Työtä on niin paljon, ja olisin yksin ihan toivottomassa tilanteessa. On minulla muutakin elämää, enkä ehtisi. " -Uarter-

simssiliini neuvoo: Tottahan toki sinulla saa olla muutakin elämää, sims-tarinan tekemisessä tosiaan on hommaa, vaikka muille jaettavaksi. Jos moinen tuntuu liian rankalta sinusta aivan yksin, pohdi, olisiko sinulla kavereita tai sisaruksia, joiden kanssa pystyisit yhdessä tekemään tarinaa. Jakamalla tehtäviä kaikki sujuu vaivattomammin. Jos määritätte tietyn kuvamäärän, mitä kumpikin kirjoittaa, pienenee sinunkin osuutesi täydestä osasta huomattavasti, kuten kaikessa muussakin. Kahdestaan on myös kivempaa tehdä, mutta varokaa riitakohtauksia!

  Olet juuri aloittamassa pelaamisen, kunnes tajuat, ettei pelisi ympäristö vaikuta ollenkaan samalta kuin suunnitelmassasi! Nyt et kuitenkaan saa lannistua, erilaisilla ladatuilla - ja jopa peruspelin kamoilla, saa lavastettua tunnelmaan sopivia tapahtumia. Joskus kuitenkin voi käydä hassusti suunnitelman ja tarinan toteuttamisen välillä. Vaikka mielessäsi olisi loistokohta, sen toteuttaminen voi kuitenkin epäonnistua. Joskus kaikki vain ei mene suunnitelmien mukaan. Juonta saa muuttaa matkan varrella! Sinun ei tarvitse takertua alkuperäiseen kaavaan, vaan kokonaiskuva kasvaa pelin edetessä. Toisinaan joku tärkeä sim voi kuolla, mutta siitä keksii taas uutta juonta, eikä kaikki silloin ole pilalla. Esteitä tulee useammin kuin osaakaan arvata, eikä niihin voi varautua. Muista muuntautumiskyky.

"Minulla ei ole mahdollisuutta käyttää ladattuja, eikä kukaan haluaisi lukea tarinaani, koska Maxis-vaatteet ja muut ovat rumia. Täytyy unohtaa moinen haave... " -Lohduton-

simssiliini neuvoo: Et missään nimessä luovuta nyt! Jostain on kehittynyt harhakuva, ettei Maxis-jutuilla saa mitään aikaan, muttei se ole totta. Tarinan laadukkuuteen merkitsevät paljon enemmän hyvät kuvatekstit kuin kuvat, joissa on ladattuja. Auttavathan ladatut juonen lavastamisessa, monet poset ym. auttavat, mutta ilman niitäkin pärjää ihan hyvin. Tarina voi olla hyvä ilman ladattujakin, toteuta vain kaikki ideasi ja anna palaa! ,-D