Moi. Tänään opettelemme Tuomas Isosaaren kanssa ilmeiden tekemistä. Ilmeet ja eleet ovat oleellinen osa tarinaa ja luovat paremmin tunnelmaa kuin kivettynyt pokerinaama. Tekstin merkitys syöpyy paremmin lukijaan, kun kasvoilla ja tekstillä on sama linja. Pelissä on monia ilmeanimaatioita, mutta milloin ne saa käyttöön juuri oikealla hetkellä?
 
Ilmeiden ikuistaminen kuviin on oma taitolajinsa. Kärsivällisyys ja pause-nappula tulee tutuksi, ja aikaa pidetään tietysti hitaimmalla nopeudella. Yksi ilme pysyy simin kasvoilla vain hetken aikaa, ja sekunnin päästä naamalla on aivan päinvastainen ilme. Pause-nappulaa "rämpyttämällä" pystyt näkemään jokaisen vaiheen simin ilmeestä ja valitsemaan käyttötarkoitukseesi parhaimman liikehdinnän. Kun olet saanut haluamasi ilmeen simille, voit siirtää hänet moveobjects on -koodilla lavastamallesi paikalle.
 
Rupattelu
Photobucket
Toisten simien kanssa keskustelu on varmaankin kaikista helpoin tapa saada simit ilmehtimään. Samalla simit myös eläytyvät juttuun eivätkä seiso vain paikoillaan, eli toimintatapa sopii niin lähi- kuin kaukokuviinkin. Tarjolla on monenlaisia ilmeitä. Tässä muutama esimerkki:
ujO8FjF.png
 
Pidemmän päälle pelkkä rupattelu on kuitenkin aika rasittavaa, jos hakee jotain tiettyä tunnetilaa: Sim ei välttämättä tee ilmettä, mitä haluaisit. Onneksi kuitenkin on pieniä kikkoja, joilla ilmeitä voi ohjailla oikeaan suuntaan. 
 
Ikävät keskustelut
MgYByqt.png
Jos haluat saada simille vihaisen tai äreän ilmeen, katso hänen kiinnostuksenkohteitaan. Tässä esimerkissä Jasminin kiinnostus scifiä kohtaan on aivan pohjassa, joten kaksikon keskustellessa klikkasin Tuomasta itseään ja käskin hänen valita puheenaiheeksi inhotun scifin. 
Photobucket
Puheenaiheen vaihtuessa scifiksi, ärsyyntyy Jasmin, ja tässä yksi esimerkki-ilme ikävästä keskustelusta. Jasmin on melko neutraalina, mutta jotkut simit vetävät aggressiivisempaakin ilmettä kasvoilleen ikävissä keskusteluissa. Myös kiistely-toiminnosta saan äkäisiä ilmeitä, ja tämä onkin hyvä valinta, jos haluaa saada kaksi simiä riitelemään kuvassa.
 
Kauhistunut, yllättynyt ja säikähtänyt ilme
FOyotJO.png
Jos haluat saada simille kauhistuneen ilmeen, käske apusimin moukuttaa häntä. Tuloksena on vasemmanpuoleisen kuvan ilme. Huom, vain teinit osaavat moukuttaa toisiaan. Aikuisille vastaavan ilmeen saa, kun sim saa rakkaansa kiinni syrjähypystä.
 
Yllättyneen ilmeen voit puolestaan loihtia simisi kasvoille laittamalla apusimin juoruamaan ilmehtijälle, jolloin lopputuloksena on oikeanpuoleinen ilme. 
 
Varsinkin lähikuviin nämä kaksi vinkkiä ovat käteviä, sillä sim ei elehdi juurikaan muuten kuin ilmeellään.
 
Photobucket
Myös säikähtänyt ilme saadaan kätevästi apusimiä hyödyntäen. Laita apusim suihkuun, ja käske ilmesimin sen jälkeen tulemaan kylpyhuoneeseen (käytä moveobjects on -koodia, jos sim ei pääse kylppäriin muuten).
Photobucket
Sim säikähtää paljasta pintaa ja lopputulos on tällainen.
 
Vitsailu
Ppq950v.png
Varsinkin iloisia ilmeitä saa helposti vitsailu-toiminnon avulla. Sekä vitsin kertoja että kuuntelija naurahtelevat lopuksi, jolloin kuvien räpsintä käy kätevästi.
 
Peili & ilmeet
Photobucket
Peilin avulla saat simin ilmehtimään helposti itsekseen. Käske simin muuttaa ulkonäköään ja hyväksy se tekemättä simiin muutoksia (ellei se ole juuri tarkoituksenasi). Tämän jälkeen sim reagoi uuteen/ei muuttuneeseen ulkonäköönsä eri tavoin, esimerkiksi:
WGIbDeL.png
Mukana on niin iloisia kuin inhoavia ilmeitä!
Photobucket
Muista myös muut peilin toiminnot: Erilaisia puheilmeitä saat harjoittelemalla puhumista, ja teinit osaavat poseerata peilin edessä!
 
Tähän asti olemme käyneet läpi vain seisoma-asentoja (vaikka lähikuvissa ei välttämättä ole havaittavissa seisooko vai istuuko sim), joten esittelen vielä muutaman ilmeen, joita simit tekevät istuessaan. Rupattelu onnistuu tietenkin samalla tyylillä simien istuessa, mutta tässä vielä muutama erikoistapaus.
 
Shakkihuijaus
Photobucket
Luonteeltaan marisevat simit saa käskeä huijaamaan shakissa (klikkaa shakkipöytää simien pelatessa ja valitse huijaaminen). Tässä kuvassa Jasmin on siis huijaamassa Tuomasta.
Gck6FR8.png
Tuomas sai Jasminin kiinni huijaamisesta, ja kummallekin tuli tilanteesta mielenkiintoisia ilmeitä. Tupe suuttui ihan tosissaan. .-D
 
Hämmästynyt kirjanlukija
EvfbGth.png
Simit lukevat kirjoja erittäin ilmeikkäästi! Yksi käytännöllinen ilme on tämä suu ammollaan oleva kasvoasento. Se on himpun verran neutraalimpi kuin juorun kuulemisen jälkeinen ilme, ja helppo tehdä ilman apusimejä.
 
Tietokonepelin pelaaminen
OHoRIfq.png
Simit eläytyvät peliinsä välillä ehkä jopa liian innokkaasti heiluessaan täysillä näytön edessä. Ilmeet ovat kuitenkin sitäkin mahtavampia, ja simeistä saa varsinkin vihaisia kuvia hyvin. Kannattaa tarkkailla simin ilmeitä tämän pelatessa ja olla kuvausvalmiudessa!
 
Tällaisen postauksen sain aikaiseksi arkiston uumenista kaivamistani kuvista. Mieleen tuli tätä kirjoittaessa muutama lisävinkki, ja varsinkin lapsille olisi hyvä saada ilmeopas, sillä käytössäni olevat pose-ilmeet eivät heidän kohdallaan toimi. Tulossa on joskus ainakin joitakin asento-ohjeita, mutta tuliko teille mieleen mitään tiettyä ilmettä yms, josta haluaisitte ohjeita? .-) Voitte myös kertoa omia keksintöjänne pelin ilmeistä, jotta muutkin voivat hyötyä vinkistänne!
 
JGjR6.png
 
M9bUg.png
 
RLXGr.png