Oletko saanut nyt asetukset ja ulkoasun kohdalleen? Hyvä, nyt viimein pääset itse tarinan teon kimppuun! .-D

KUVIEN ETSIMINEN KONEELTA

  1. Ekaksi sinun tulee etsiä pelatessasi ottamiasi kuviasi koneeltasi. Se homma hoituu näin: Avaa tiedotot -> EA Games -> The Sims 2 -> Neighborhoods -> naapurusto, jossa simisi asuu. (N001=Kauniala, N002=Outolaakso, N003=Veronala. Eli ne ovat siinä samassa järjestyksessä kuin pelin aloitusvalikossa. Jos olet luonut oman naapuruston, se tulee noiden jälkeen, ja lisäosien mukana tulleet naapurustot ovat ekana.) -> Storytelling, ja nyt pitäisi kuvat löytyä.
  2. Huom! Ota kuvia, joiden koko on 600x450, ne ovat isoimpia! Eli valitse snapshot-kuvia, älä thumbnail-kuvia, jotka ovat ylipieniä ja sijaitsevat kansion lopussa.
  3. Kun kuvat löytyvät, nimeä ne jotenkin, vaikka numerojärjestykseen.

Kuvat saa kirjoitukseen erilaisilla tavoilla, ja esittelen tässä kolme vaihtoehtoa: Vuodatuksen oma kuvasäilö, Photobucket ja Imgur.

KUVIEN TAIKOMINEN VUODATUKSEEN

Minä en suosittele Vuodatuksen omaa kuvamekanismia käytettäväksi, sillä olen todennut Vuodatuksen hyvin epävakaaksi, eivätkä kuvasi ole siellä varmassa tallessa. Tämä on kuitenkin kelpo vaihtoehto, jos et jaksa rekisteröityä netin kuvapalvelimille.

Kuvien siirtäminen Vuodatuksen kuvatilaan:

7Pj9KTW.png
Luo uusi artikkeli. Paina kuvassa näkyvää "Lisää kuva" -painiketta.

LmEHivT.png
Eteesi aukenee kuvakansio. Saadaksesi kuvia koneelta noudata seuraavia ohjeita:
1. Klikkaa "Lisää uusia kuvia", jolloin tulet kuvien lataussivulle.
2. Klikkaa painikkeesta "Valitse kuvia". Eteesi aukeaa tietokoneesi tiedostot. Etsi kansio, jossa kuvat ovat. Valitse haluamasi kuva klikkaamalla sitä hiirellä. Jos haluat ladata useamman kuvan samalla kertaa, pidä pohjassa näppäimistön "Ctrl"-painiketta ja klikkaa hiirellä haluamasi kuvat.
3. Kun olet valinnut kaikki kuvat, klikkaa "Avaa"-painiketta.

2k7FbKm.png
Klikkaa seuraavaksi "Lisää kuvat", jolloin ne lataantuvat Vuodatuksen kuvasäiliöön.

bMYAzwP.png
Mene seuraavaksi "Selaa kuvia" -välilehdelle.
1. Paina sinistä "Pääkansio"-painiketta, jolloin lataamasi kuvat ilmestyvät ruudulle.
2. Klikkaa kuvaa, jolloin se valikoituu.
3. Seuraavaksi paina "Liitä artikkeliin".

PWvjYMa.png
Kuva ilmestyy kirjoitustilaan.

---

KUVIEN LATAAMINEN PHOTOBUCKETIIN

Sims-bloggaajille Photobucket lienee yleinen kuviensäilöntäpaikka. Itse en kuitenkaan nykyään tykkää Photobucketia käyttää, koska sivu on itsessään hitaanpuoleinen ja sinne ladatuilla kuvilla on kuukausittaiset katselurajat. Etenkin Vuodatusta käyttäessä katselurajat täyttyvät nopeasti, sillä palvelin lataa useamman artikkelin toisensa perään. Lisäksi Photobucket uudistuu jatkuvasti, jolloin painikkeiden paikat ja värit vaihtuvat ja muuta typerää.

Aluksi rekisteröidy sivulle (sign up) /kirjaudu sisään (log in), jos sinulla on jo tili.

Kki3W7M.png
Klikkaa "Upload"-painiketta, jolloin päädyt lataussivulle.

j3mWgN5.png
1. Valitse kansio, johon kuvat aiot ladata. Vastarekisteröineille sivu on luonut oletusalbumin, mutta halutessasi voit luoda myös uuden albumin. Yhteen albumiin mahtuu 2500 kuvaa.
2. Klikkaa "Choose photos & videos" -painiketta, ja koneesi tiedostot aukeavat. Etsi kansio, jossa kuvat ovat. Valitse haluamasi kuva klikkaamalla sitä hiirellä. Jos haluat ladata useamman kuvan samalla kertaa, pidä pohjassa näppäimistön "Ctrl"-painiketta ja klikkaa hiirellä haluamasi kuvat.
3. Kun olet valinnut kaikki kuvat, klikkaa "Avaa"-painiketta, jolloin kuvat alkavat latautua. Odota että kaikki kuvat latautuvat loppuun.

pS7yRsh.png
Rullaa hiirellä sivun loppuun ja klikkaa lataamaasi kuvaa, jolloin siirryt albumiin.

WjscsZM.png
Voit siirtää kuvan Vuodatukseen kahdella tapaa: 
Klikkaa hiiren oikeaa painiketta ja valitse "Kopioi kuva"
TAI
Kopioi sivun oikeasta reunasta HTML-koodi.

BUNZOEP.png
Avaa uuteen ikkunaan/välilehteen Vuodatuksen "Uusi artikkeli" -kohta. Jos äsken kopioit kuvan suoraan, lisää se "Liitä"-toimintoa käyttäen. 
Jos taas otit HTML-koodin, paina "Koodi"-nappulaa ja liitä koodi sinne. Kun olet lisännyt kuvien koodit, klikkaa uudestaan "Koodi"-nappulaa ja palaat "normaalitilaan".
Liittämisen pikanäppäin on Ctrl + V. 

PWvjYMa.png
Kuva ilmestyy kirjoitustilaan.

---

KUVIEN LATAAMINEN IMGURIIN

Nykyään käytän Imguria kuvien säilytyspaikkana. Se on nimittäin yksinkertainen ja nopea sivusto eikä se vaadi edes rekisteröimistä. Suosittelen kuitenkin rekisteröitymistä, sillä silloin kuvien hallinta on helpompaa. Imgurin haittapuoli on se, että vain 225 viimeisimmäksi ladattua kuvaa ovat näkyvillä ja siten hallittavissa. Kuvat kannattaa siis heti ottaa käyttöön, etteivät ne vaan ehdi kadota ja joudut lataamaan ne uudestaan.

boqrV2Q.png
Mahdollisen rekisteröitymisen jälkeen aloita kuvien lataaminen klikkaamalla oikeanpuoleisen laatikon "Computer"-painiketta, jolloin tietokoneesi tiedostot aukeavat.

u8P0Dqf.png
Valitse haluamasi kuva klikkaamalla sitä hiirellä. Jos haluat ladata useamman kuvan samalla kertaa, pidä pohjassa näppäimistön "Ctrl"-painiketta ja klikkaa hiirellä haluamasi kuvat. Kun olet valinnut kaikki kuvat, klikkaa "Avaa"-painiketta. Odota että kuvat lataavat loppuun.

UaPeyjB.png
Lataamisen jälkeen klikkaa haluamasi kuvan pikkukuvaketta.

OUwU3Mw.png
Kuva aukeaa isompana. Voit siirtää kuvan Vuodatukseen kahdella tapaa: 
Klikkaa hiiren oikeaa painiketta ja valitse "Kopioi kuva"
TAI
Kopioi sivun oikeasta reunasta HTML-koodi.

BUNZOEP.png
Avaa uuteen ikkunaan/välilehteen Vuodatuksen "Uusi artikkeli" -kohta. Jos äsken kopioit kuvan suoraan, lisää se "Liitä"-toimintoa käyttäen. 
Jos taas otit HTML-koodin, paina "Koodi"-nappulaa ja liitä koodi sinne. Kun olet lisännyt kuvien koodit, klikkaa uudestaan "Koodi"-nappulaa ja palaat "normaalitilaan".
Liittämisen pikanäppäin on Ctrl + V. 

PWvjYMa.png
Kuva ilmestyy kirjoitustilaan.

---

Toivottavasti löydät tästä ohjeesta oman tapasi siirtää kuvia Vuodatukseen. Jos et ymmärrä jotain ohjeen kohtaa, kysy. Saatat kuitenkin löytää vastauksen nopeammin itse kokeilemalla, sillä en välttämättä ehdi heti sillä hetkellä neuvomaan. Kerro toki, jos tästä ohjeesta oli apua! .-)