Kasailin simsseihin liittyviä kysymyksiä simssin suomi24-keskustelualueelta ja laitoin myös pari omaa kysymystä, joita olen huomannut ihmisten välillä ihmettelevän. Jos et löydä vastausta sinua askarrettavaan kysymykseen, minulta saa kysyä lähinnä pelaamiseen liittyviä kysymyksi, sillä en ole tekniikan miehiä. .-D Jos joissakin vastauksissa löydät puutekohtia, voit laittaa kommentilla täydennyksiä. On myös mahdollista lähettää minulle valmiita kysymys + vastauksia. Koitan välillä saada päivitettyä tänne uusia kysymyksiä, mutta kommenteilla laittamiinne ongelmiin pyrin vastaamaan mahdollisimman pian. 

YHTEISET

"Toimivatko sims-lisäosat ilman peruspeliä?"
Ei, ellet osta jotakin lisäosa + peruspelisettiä.

"Mikä on paras lisäosa?"
Tähän kysymykseen ei ole olemassa oikeaa vastausta. Jokaisella on oma arvostelukyky. Luota omaan vaistoosi. Googlaa tietoa lisäreistä ja tee valintasi saamasi tiedon pohjalta.


THE SIMS 2

"Minulla on Kauppa auki -lisäri. Miten saan robotin tehtyä ja lehteen arvostelun yrityksestä?"
Robotteja saa rakennettua, kun simillä on kultainen ansiomerkki robotin rakennuksessa. Eli laitat simin tekemään lelutroneja ym. niin pitkään, että ansiomerkit kasvavat kultaiseen. Sitten saa rakentaa servoja. .-)
Pelatessasi yrityksessä arvostelija tulee satunnaisesti käymään. Hän tekee arvioita saamansa palvelun perusteella. Arvostelua ei varsinaisesti pysty lukemaan lehdestä, mutta arvostelun tulos vaikuttaa yrityksen asiakasmäärään.

"Simini jumittui! Mikä avuksi?"
Näin minä hoitelen jumittuneet simit: Jos sim jumittuu käyttäessään jotakin esinettä, kirjoita koodikenttään "moveobjects on", ja myy simin käyttämä esine. Tällöin sim lopettaa tekemisensä ja hyppää seisomaan. Jos sim jumittuu jotenkin muuten, laita sama koodi ja myy sim. Tallenna peli ja lähde tontilta. Kun palaat takaisin, sim ilmestyy postilaatikon luokse toimivana.

"Miten koira pestään?"
Osta Maxis-kylpyamme (kaikissa ladatuissa ammeissa ei ole pese-toimintoa eläimille) ja varmista, että sen ympärillä on reippaasti tilaa. (Minä aina ostin erillisen kylpyammeen takapihalle koiria varten, etteivät vessahätistelyt ja ahtaus koituneet ongelmiksi.) Kylpyammetta klikkaamalla löytyy pese-toiminto. Vahdi, että pesu onnistuu. Eläin saattaa karata ammeesta kesken kaiken tai sim säätää. Muista kehua koiraa onnistuneen kylpyhetken jälkeen ja toru, jos koira karkaa kylvystä. Jos jatkuva kylvetys turhauttaa, lataa "taikaluu", jonka järsimisestä koira saa samalla hygieniaa! 

"Lemmikkini karkasi. Miten saan sen takaisin?"
Klikkaa puhelinta ja valitse ilmoita-kohdasta lemmikin katoamisesta ilmoittaminen. Tämän jälkeen sinun tulee odottaa muutama päivä, kunnes joku soittaa ja kertoo löytäneensä lemmikin. Sen jälkeen soittaja tuo lemmikin kotiin. Jos lemmikillä oli kaulapanta, toisella tontilla pelatessa simit voivat palauttaa eläimiä oikeille omistajilleen kaulapannan avulla, jos eläin sattuu kävelemään tontille.

"Kun menen ostotilassa kylpyamme ja suihku -paikkaan, tulee 'Virhe sovelluksessa, sovellus suljetaan' -ilmoitus joka kerta. Mikä avuksi?"
Vika on luultavasti ladatussa, mutta ei välttämättä juuri kylpyammeessa tai suihkussa. Kannattaa siirtää uusimmat ladatut pois downloads-kansiosta (esim. työpöydälle) ja kokeilla sen jälkeen, tuleeko virheilmoitusta uudestaan. Jos et jaksa alkaa etsiä viallista ladattua, voit tutkia eri teemoja ja käyttää niistä löytyviä peseytymisvälineitä, sillä ne toimivat.

"Laitoin vanhukseni töihin, mutta jo parin ylennyksen jälkeen tuli ilmoitus, että sim on uransa huipulla, vaikka työn nimike ei ole lähelläkään uran huippua. Sekoileeko pelini?"
Pelisi ei sekoile. Teineillä ja vanhuksilla on samat uratasot, eivätkä he voi ylentyä pidemmällä. Jos sim on kuitenkin hankkinut työn jo aikuisvaiheessa, jatkuu yleneminen vanhuksenakin normaalisti uran 10-tasolle asti.

"Miten saan simistäni ihmissuden?"
Tutustuta simiäsi mahdollisimman moneen suteen. Suden erottaa normaalista koirasta siten, että niille saa ensitapaamisvaiheessa tehdä vähemmän toimintoa kuin koirille. Jossain vaiheessa tontille ilmestyy johtajasusi, jonka tunnistaa hohtavista silmistä. Tutustu tähän mahdollisimman hyvin. Älä koko ajan anna käskyjä suteen liittyen, vaan odota pieniä hetkiä tekemättä sille mitään, jolloin sudella on aikaa näykkäistä. Suden puraistua simiä muuttuu tämä ihmissudeksi. Ihmissusi voi muuttaa toisia simejä ihmissusiksi tekemällä "pedon hyökkäyksen" heille. Taaperot ja lapset eivät voi muuttua ihmissusiksi, eikä teineille saa tehdä pedon hyökkäystä.

"Kuinka saan ladattuja peliini?"
Lataaminen on aika isoselitteinen juttu, joten laitan ohjeet, joilla minä itse opettelin lataamaan. Paina tästä päästäksesi ohjeiden pariin.

"Miten saan täytettyä simin 'löydä kätketty aarre' -lomakokemuksen Matkoilla-lisärissä?"
Käske simisi kaivaa maata niin pitkään, että aarre löytyy.

"Mikä on lehmäkasvi?"
Lehmäkasvi on Yliopisto-lisäosan luonnontiedeuran urapalkinto.

"Uuden lisäosan asentamisen jälkeen simeistäni tuli ihan sumeita! Mistä tämä johtuu ja voiko asian korjata?"
Tarkista pelin näyttöasetuksista grafiikka-asetusten tila. Tietokone saattaa laskea uusien lisäosien asentamisen jälkeen näyttöasetuksia, jotta peli pyörisi paremmin, mutta asetuksia voi silti vapaasti mennä sörkkimään mieluisiksi. Uskon, että koneesi kestää. 

"Miten saan peliin alien-vauvan? Voiko nainen saada muukalaislapsen?"
Laita miessimisi tähystämään tähtiä (kalliimmalla) teleskoopilla klo 22-03 väliseksi ajaksi. Peli kaappailee simejä sattuman varaisesti, ja saatat joutua odottamaan useamman yön ajan, ennen kuin kaappaus tapahtuu. Kaappauksen jälkeen sim on muutaman tunnin poissa avaruusolioiden "vankina", mutta hänet palautetaan saman yön aikana vauvamusiikin kera. Vapaa-ajassa tulee myös Kutsu avaruusolioita -toiminto, jolloin kaapatuksi tuleminen on helpompaa. Nainen ei voi tulla luonnollisesti alienraskaaksi, mutta tätä tarkoitusta varten on olemassa hack, jonka saat ladattua täältä.

Uusia kysymyksiä ja vastauksia:

"Miten saan vaihdettua lemmikille pannan, kun olen ostanut sellaisen lemmikkikaupasta?"
Klikkaa jotain peiliä ja valitse sieltä lemmikin ulkonäön muokkaus. Pian ilmestyy "uusi ikkuna", joka sisältää samoja lemmikin muokkaustoimintoja kuin perheenluontitilassakin. Jos olet ladannut peliin tavaroita, valitse peiliksi jokin ei-ladattu. Kaikista ladatuista peileistä ei löydy välttämättä lisäosissa tulleita lisäyksiä. 

"Miten simin saa vampyyriksi? Mistä tunnistan vampyyrin?"
Tarvitset Yöelämä-lisäosan. Miespuoliset vampyyrit ovat Kreivejä ja naispuoliset Kreivittäriä. Heillä on myös harmaat ihot ja punaiset silmät. Käske simisi mennä klo 19 jälkeen jollekin Stadin yhteisötontille, joissa vampyyrit liikkuvat yöaikaan. Ystävysty vampyyrin kanssa, koska pureminen ei onnistu, jos simien välit ovat huonot. Kun sim tuntee vampyyrin hyvin, saattaa se puraista häntä. Jos tontilla on kaksi pelattavaa simiä, voit pyytää toista suostuttelemaan vampyyria puremaan haluamaasi simiä. 

"Miten voin muuttaa simini tavoitetta?"
Yöelämä-lisärissä tulee tavoitepalkintoihin Mielenmuokkauspallo, jonka avulla saa vaihtaa tavoitetta ja mieltymyksiä. Huomaa kuitenkin, että tavoitepistepalkin tulee olla riittävän korkealla (kulta- ja platinatasot), muuten sim saa syöpöttelytavoitteen!

"Voiko taaperon tappaa?"
Kyllä, tulipalolla ainakin onnistuu. Tulet saattavat mysteerisesti kadota taaperon ympäriltä, mutta jossain vaiheessa kuolema tapahtuu liekkien seassa.

THE SIMS 3


"Lääkäriuralla työskentelevän simin ylenemisvaatimuksissa vaaditaan taustatutkimusta. Miten taustatutkimusta kohotetaan?"
Simin tavaraluetteloon ilmestyy lääketieteellisiä julkaisuja (kirjoja). Niitä lukemalla taustatutkimus kohenee.

"Pelini lemmikit ovat epäselviä, eikä niistä saa mitään selvää. Voitko auttaa?"
Millaiset ovat grafiikka-asetuksesi pelissä? Auttaisiko niiden korotus?

"Miten saan simin ikääntymisen pois päältä?"
Ikääntymisen saa pois päältä Asetukset-valikon kautta.

"Muutatin osan perheen jäsenistä uuteen taloon, mutta jatkoin pelaamista yhä vanhassa taloudessa. Miten pystyn pelaamaan toiseen taloon muuttaneella perheellä?"
Klikkaa vasemmassa alareunassa olevaa Asetukset-painiketta ja valitse Muokkaa kaupunkia -vaihtoehto. Kapupungin muokkaus -tilassa tulee valittavaksi Vaihda aktiivista taloutta -painike, ja tämän jälkeen saat valita haluamasi perheen, jolla pelata.

Uusia kysymyksiä ja vastauksia:

"Simini ei saa ehdottaa yhteenmuuttoa rakastetulleen. Missä vika?"
Käske simisi tehdä rakastetulleen monta ystävällistä toimintoa, ja jossain vaiheessa niiden joukkoon tulee myös yhteenmuutto.

"Miten puutarha tehdään?"
Kerää satoja tai siemeniä kaupungista tai osta valmiita vihanneksia kaupasta. Kotitontilla mene simisi tavaraluetteloon ja klikkaa haluamaasi siementä/kasvista. Valitse toiminto "istuta", jolloin saat vapaasti valita tontilta paikan (ei tarvitse erikseen laitettavia palstoja), johon laitat kasvin kasvamaan. 

Oliko hyötyä? .-)