Päivän joululaulu: Here Comes Santa Claus
http://www.youtube.com/watch?v=8do4_RIDkCs

PP: Laita hiukset tavalla, jota et ole ennen kokeillut.

Joulun värit voivat näkyä myös hiuksissa. Tällä en tarkoita sitä, että sinun tulisi heti tällä hetkellä värjätä hiuksesi räikeän punaiseksi tai vihreäksi.

S7hPFYg.png
O74Q1di.png
Joulukalenterin naistonttujen hiuksiin on tungettu punaisia nauhoja joulun tunnelmaa tuomaan. Oikeilla väreillä voi saada aikaan ihmeitä: Tavallinen lettikampaus muuttuu joulun unelmakampaukseksi! Tässä luukussa opetan teitä tekemään kaksi erilaista lettikampausta. Ohjeet tulevat olemaan pitkähiuksisia suosivia, sillä niihin lyhyisiin hiuksiin lettejä ei oikein pysty tekemään.

Seuraava ohje sopii sinulle loistavasti, jos olet melko näppäräkätinen ja haluat tehdä kampauksen itse. Katso ensin kuvat, lue ohjeet ja suorita tehtävä vaihe vaiheelta.
2PwihXL.png

  • Heitä hiukset toiselle sivullesi ja jaa kutrisi kolmeen osaan.
  • Solmi kuhunkin osaan haluamasi määrä punaista lankaa. Itse solmin yhden langan kuhunkin osioon. Lanka kannattaa solmia siten, ettei sen alkuperä sojota hiuksien välistä näkyvästi. Koita löytää piilopaikka esimerkiksi hiustesi keskiosasta.
  • Ryhdy tekemään peruslettiä. Jos et tiedä, miten se onnistuu, lue ohje täältä. Siirrä tietoisesti punaisia langanpätkiä päälipuolelle.
  • Jos tuntuu, että hiuksesi meinaavat karata toiselle puolelle, voit estää hävityksen laittamalla jonkin pinnin tai vastaavan pitämään hiuksia paikallaan.
  • Jatka lettiä haluamasi pituiseksi.
  • Solmi lopuksi letti muhkealla langoilla tehdyillä rusetilla.


Seuraava lettivinkki on hiukan haastavampi. Sinun kannattaa pyytää joku avuksi. Tietysti jos tiedät olevasi lettitaituri, voit onnistua omin avuinkin. Sama juttu edellisen kanssa. Ensin tulevat kuvat sitten selostukset.
hrEqW7q.png

  • Kannattaa hiukan mittailla omien hiusten pituutta, ettei langoista ainakaan tule liian lyhyitä. Kannattaa ottaa hiukan reilustikin liian pitkä langanpätkä.
  • Voit joko solmia langan edellisen hiusohjeen mukaan, kiinnittää sen jollakin hiusjutulla. Jos koet kuitenkin hallitsevasi tekemistä, ei lankaa ole välttämättä pakko kiinnittää ollenkaan.
  • Tarkoitus on tehdä ranskanletti ja kuljettaa sitä koko hiusalueen läpi. Äsken linkittämäni letinohjeen perässä oli myös ranskanlettiohje, mutta ihmiset ovat erilaisia ja ymmärtävät toisia ohjeita paremmin kuin toisia. Siksi linkitän myös toisen opettelupostauksen. Idea on aika samanlainen kuin normaalin letin kanssa. Nyt sinun vaan tulee napata pikkuinen hiusläjä mukaasi aina liikuttaessasi reunalla olevan hiuskimpun keskelle. Eli kuljetat sekä vanhaa että äsken nappaamaasi uutta. Jos sepustukseni hämmentävät, suosittelen käymään sivuilla kurkkimassa apua. Aloita jommalta kummalta sivultasi letin tekeminen.
  • Letittäessäsi asettele samalla punaisia lankoja paremmin näkyville, niin kampauksesta tulee jouluisampi. Jatka kunnes pääset toiselle sivulle asti. Kun et saa enää napattua ympärillä olevia hiuksia mukaan, letitä loput hiuksesi. Jatka letittämistä, kunnes puuhastelet pelkästään punaisten lankojen parissa. Tee solmu lankaan, ja kampauksesi on valmis!


HeR5fxN.png
Lataa myös simeillesi kauniita, uusia hiuksia. Tässä on linkki jouluiseen Sims2-tukkaan.

i6raC.png

M9bUg.png

RLXGr.png